Odată realizată promovarea în al treilea eşalon valoric, Petrolul începe să se pregătească pentru provocarea următoarea – accederea în Liga a II-a, fiind clar că, din efectivul care a “bifat” competiţia judeţeană vor “pica” unii jucători, urmând să se aducă fotbalişti cu CV-uri şi experienţă superioare, de liga a II-A şi, de ce nu, de prim-eşalon.
Petrolul i-a luat, deja, pe Sergiu Arnăutu şi Alexandru Puchea, dar lista noutăţilor este departe de a fi completată, capitolul jucători “Under 19” fiind în lucru, în plus, căutându-se întăriri pentru posturile de portar şi fundaş central, în principal.
Galben-albaştrii au demarat dicuţiile cu portarul Mirel Bolboaşă – jucător care a bifat echipa ploieşteană şi la retrogradarea din Liga I, ultima echipă a acestuia fiind tot una care a “picat” din Liga I – ASA Tg. Mureş.petrol b 52
Pentru fundaş central, apărătorul celor de la FC Braşov – Ioan Mălin Şerban este în atenţia “găzarilor”, acesta având numeroase experienţe la nivelul eşalonului secund, la cei 3 de ani ai săi bifând, pe lângă FC Braşov, echipe precum Tărlungeni, Olt Slatina, Unirea Alba Iulia, de la Braşov, un alt jucător “tatonat” de Petrolul fiind Poverlovici – fotbalist cu CV de liga I.
Petrolul a negociat şi cu Wagner – fundaşul de bandă născut în Buşteni, cu peste 100 de prezenţe în Liga I, unde a bifat câteva meciuri şi sezonul trecut, la Concordia Chiajna, în “CV-ul” acestuia fiind şi Gloria Bistriţa, ASA Tg. Mureş, FC Braşov, etc.
La capitolul “Under 19”, galben-albaştrii au “ochit” un mijlocaş de la Olimpia Rm. Sărat, Tudor Şaim, remarcat în meciurile pe care echipa buzoiană le-a jucat în sezonul trecut în Liga a III-a.

Serie accesibilă la prima vedere

Conform “previziunilor” privind seria de Liga a III-a din care va facxe parte Petrolul, sunt şanse mari ca echipa ploieşteană să fie “distribuită” în seria a III-a, Federaţia Română de Fotbal având o “strategie” prin care să evite, pe cât posibil, ca fostele prim-divizionare să se dueleze la acest nivel. Astfel, Oţelul va merge în Seria I, Farul va merge în seria a II-a, Petrolul în seria a III-a, iar Clujul în seria a V-a, toate fostele prim-divizionare având “drum liber”către eşalonul secund.
Printre viitoarele adversare vor fi echipe fără pretenţii la promovare, în acest moment, precum Flacăra Moreni, FC Aninoasa, FCM Alexandria, Sporting Rosiorii de Vede, ASO Filiaşi, Atletic Bradu, şi sateliţi ai unor grupări de prim-eşalon, precum Steaua II, Concordia Chiajna II, CSU Craiova II şi FC Voluntari II.
Chiar dacă nu se ştiu cu exactitate cordonatele sezonului viitor, se pare că primul meci oficial al Petrolului va fi pe 2 august în turul I naţional al Cupei României, iar campionatul Ligii a III-a va începe pe 25 august, reunirea elevilor lui Tavi Grigore fiind programată undeva în jurul datei de 17 iulie.