Precizări privind verificarea tehnică a instalaţiei de gaze

„Aș dori să aflu dacă verificarea tehnică a instalației de gaze se mai poate face fără montarea unui detector automat de gaze.”
Georgeta Ionescu, Ploiești
*  * *
Potrivit legii, este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze, dacă geamurile locuinţelor au o grosime mai mare de 4 mm sau sunt geamuri securizate sau termopan. Detectoarele trebuie să aibă limita de sensibilitate de cel puţin 2% metan în aer şi să acţioneze asupra robinetului de închidere a conductei de gaze care alimentează aragazul sau centrala termică. Montarea detectoarelor se realizează de către operatorii economici fără a fi necesară întocmirea unei documentații tehnice de modificare a instalației de utilizare, ci numai menționarea acestui fapt în Fișa de evidență. Procedura privind verificările și reviziile tehnice ale instalațiilor de utilizare a gazelor naturale este reglementată de Ordinul nr. 179/2015 emis de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).


Dragi cititori, acest spaţiu de pagină vă aparţine. Aici îşi vor găsi loc punctele dumneavoastră de vedere în legătură cu ceea ce vă frământă, vă nemulţumeşte, vă îngrijorează, aţi dori schimbat sau credeţi că merită apreciat.