Marian Dima

8-bPe 2 iunie, Naţionala Artiştilor din România pleacă spre Rusia, care va găzdui Campionatul Mondial „Art Football – Moscova 2017”. Cu un an înainte de Campionatul Mondial – care va aduna tot mapamondul fotbalistic în Rusia – mai mulţi prahoveni vor face parte din reprezentativa României, una care, de la începuturilor acestei competiţii, fie că a fost vorba despre campionate europene sau mondiale, s-a luptat pentru medalii şi chiar le-a obţinut, anul trecut românii întorcându-se cu “bronzul”, după ce au câştigat, la penaltiuri, finala mică, împotriva ţării gazdă – Rusia, într-o ediţie câştigată de Iran, în timp ce, în 2014, tricoloriii au învind Brazilia în finala mare! Evenimentul va avea, şi de această dată, o amploare deosebită, cu 16 echipe prezente la start!
8-cRomânia va face parte din grupa C, alături de Turcia (pe care o va întâlni pe 4 iunie), Argentina (împotriva căreia se joacă pe 6 iunie) şi Kazakhstan (8 iunie)

“Kiru” ratează finala Cupei, dar revine pentru baraj!

Naţionala României care va participa la “Art Footbal” îl are ca antrenor-jucător pe Daniel Chiriţă, care a condus artiştii români şi la precedentele turnee. Fostul jucător de la Zenith – cunoscut în Rusia, ajuns acum la 43 de ani, va rata însă posibila medalie de câştigător al Cupei României – faza judeţeană, pe care echipa unde activează acum, Petrolul 52, are şansă să o ia pe 7 iunie, când este programată finala Cupei. “Kiru” se va întoarce însă la timp pentru meciurile de baraj, de remarcat fiind că, sub comanda sa va fi şi Decebal Nae – coleg în tur la Petrolul, acum la CS Păuleşti, care este şi el o prezenţă constantă în Naţionala Artiştilor. Un al treilea prahovean – Constantin Dumitrache – atacantul echipei CS Ceptura şi “figurant” în serialul TV Atletico Textila, nu va putea onora turneul. De remarcat că, la capitolul “foşti fotbalişti”, unde fiecare ţară are dreptul să înscrie 3 foşti jucători, România îi are pe Marius Mitu (ex Anderlecht) şi pe antrenorul care nu a făcut niciun punct la Petrolul – Constantin Schumacher (ex- Rapid şi FC Argeş)!
Din rândul artiştilor, au devenit, deja, prezenţe obişnuite, Ghedi Kamara (trupa “Alb şi Negru”, fost jucător la Vispeşti Blejoi, în Liga A Prahova), Aurelian Temişan sau Adrian Enache (printre altele, colaboratori ai Teatrului Toma Caragiu – Ploieşti). De menţionat şi că, indiferent de rezultatul din grupă, toate echipele participante vor juca apoi în turnee separate, dotate cu alte trofee şi, desigur, vor susţine şi un program artistic, obligatoriu în manifestarea care “amestecă” fotbalul cu arta.

Susţinuţi de “Viking”

Cu ocazia antrenamentelor efectuate de artiştii români, aceştia au fost vizitaţi şi de luptătorul de K1 ploieştean, Amansio Paraschiv. Acesta promovează evenimentul care va avea loc pe data de 17 iunie pe stadionul “Ilie Oană” – Colosseum Tournament Heroes, unde spectacolul va include lupte de MMA şi K1, cu Amansio, Cristian Milea sau Andrei Stoica în ring, dar şi câteva concerte de muzică rapp – trupa “Paraziţii” fiind vedeta show-ului.
“Vikingul” Amansio a fost prezent la ultimul meci de pregătire al Naţionalei Artiştilor Fotbalişti, câştigat cu 6-3 în faţa unei echipe din Otopeni.

Zanetti, adversar cu Argentina!

8-dDintre adversarele tricolorilor în Rusia se remarcă Naţionala artiştilor argentinieni, unde “cap de listă” la capitolul jucători retraşi din activitate este fostul căpitan al Interului – Javier Zanetti! Tot pe lista “Pumelor” mai apar doi jucători care au evoluat în serie A, Trotta – ex AS. Roma, de asemenea fost internaţional şi Osvaldo (ex Juventus Torino, Roma, Inter sau Porto), aproape fiecare ţară participantă având în delegaţie şi nume importante din fotbal!