Bogdan Chitic

În perioada 2-4 iunie, la Arena de Baschet, din Capitală, a avut loc turneul de promovare în Liga Naţională masculină de baschet. La startul întrecerii s-au aflat şi trei jucători ploieşteni, Adrian Movileanu, Andrei Damian şi Claudiu Lungu, componenţi ai formaţiei CS Cuza Sport Brăila, din lotul căreia a făcut parte şi Andrei Căpuşan, fost campion cu CSU Asesoft Ploieşti, în Liga Naţională, şi cu CSM Ploieşti, în Liga I, sezonul trecut.
După ce a încheiat faza semifinală pe poziţia secundă, cu un palmares de 11-3, CS Cuza Sport Brăila a clacat la turneul de promovare, încheind pe ultimul loc, cu doar o victorie obţinută în cele trei partide jucate, scor 82-79, cu CS Politehnica Iaşi. A fost, practic, ultimul meci disputat de brăileni la turneul din Bucureşti, unul care le oferea şanse mai mult teoretice de promovare, în condiţiile în care gruparea pregătită de Cătălin Ştefănescu – fost antrenor secund la CSM Ploieşti, în sezonul 2015-2016, pierduse primele două jocuri, 58-69 cu Timba Timişoara şi, respectiv, 80-96 cu CN Aurel Vlaicu.
În plan individual, Adrian Movileanu a bifat medii de 8.3 puncte, 4.3 recuperări şi 1.3 pase decisive, Andrei Damian a contabilizat 16 puncte, 5.3 recuperări şi 4 pase decisive, pe întâlnire, iar Claudiu Lungu, care a adunat doar 8 minute pe parchet la turneul de promovare, şi-a trecut în cont 2 recuperări în partida cu CN Aurel Vlaicu Bucureşti.
Timba Timişoara (3-0) şi Politehnica Iaşi (1-2) au obţinut promovarea în Liga Naţională, gruparea din Moldova întrecându-le „la balotaj”, graţie unui coşaveraj superior în întâlnirile directe, pe CN Aurel Vlaicu (1-2) şi CS Cuza Sport Brăila.

Rezultatele consemnate la turneul de promovare în Liga Naţională:

CS Cuza Sport Brăila – BC Timba Timişoara 58-69
CS Politehnica Iaşi – CN Aurel Vlaicu 94-84
BC Timba Timişoara – CS Politehnica Iaşi 95-71
CN Aurel Vlaicu – CS Cuza Sport Brăila 96-80
CS Politehnica Iaşi – CS Cuza Sport Brăila 79-82
BC Timba Timişoara – CN Aurel Vlaicu 108-106

Clasament
1. BC Timba Timişoara (3-0) – 6 puncte
2. CS Politehnica Iaşi (1-2) – 4 puncte
3. CN Aurel Vlaicu Bucureşti (1-2) – 4 puncte
4. CS Cuza Sport Brăila (1-2) – 4 puncte