Petre Apostol

Prezent la Ploiești în a doua parte a Diviziei A1 la volei masculin, evoluând pentru Tricolorul LMV, jucătorul mexican Daniel Vargas participă, de la sfârşitul săptămânii trecute, cu echipa națională a țării sale în a XXVIII-a ediție a competiției World League, organizate de Federația Internațională de Volei.
Sportivul de 30 de ani care evoluează pe postul de universal a fost principalul marcator al Mexicului în primele două meciuri din World League, grupa a III-a valorică. Primul turneu dintre cele două programate în faza preliminară a fost găzduit de Spania, la Barcelona, chiar prima adversară a Mexicului.
Ibericii s-au impus cu scorul de 3:0 (25:23, 25:23, 25:21), Vargas realizând cele mai multe puncte ale mexicanilor – 12 (10 atacuri din 26; 2 blocaje).
În meciul al doilea, Mexic a învins selecționata Greciei, scor 3:1 (25:19, 25:22, 23:25, 25:21), Vargas fiind și de această dată lider la puncte, cu 20 reușite (18 atacuri din 36; 2 blocaje).
Mexic urma să mai joace, ieri seară, în compania echipei din Qatar, apoi, la finalul săptămânii, va evolua într-un turneu organizat de Austria, la Linz, alături de gazde şi de reprezentativa americană urmând să mai participe Germania și Spania.
De menționat, însă, că pentru Mexic aceste meciuri nu reprezintă decât partide de verificare în vederea turneului final, pe care îl va găzdui la finalul săptămânii viitoare, la Leon, unde se va confrunta cu primele trei clasate din faza preliminară. Câștigătoarea turneului final va promova în grupa a doua valorică la ediția viitoare.
În grupa a III-a sunt prezente echipele din Mexic, Germania, Spania, Muntenegru, Tunisia, Austria, Qatar, Venezuela, Estonia, Taipei, Grecia, Kazahstan.

Goran Skundric, în lotul deținătoarei trofeului

9-bDe remarcat și faptul că în lotul echipei care s-a impus la ediția precedentă a World League, Serbia, se regăsește și Goran Skundric, liberoul formației Tricolorul LMV Ploiești în sezonul trecut, unul dintre liderii ploieștenilor la capitolul recepții perfecte.
Serbia a găzduit la Novi Sad primul turneu, debutând cu o victorie în disputa cu Statele Unite ale Americii, scor 3:1 (25:18, 23:25, 25:20, 25:21), meci în care Skundric nu a evoluat. Apoi, sârbii au pierdut confruntarea cu Belgia, scor 0:3 (20:25, 18:25, 23:25), partidă în care fostul libero al Tricolorului LMV a jucat în setul al treilea.
Serbia urma să mai joace, ieri seară, în compania Canadei, formație victorioasă în primele partide, în tiebreak.
La finalul săptămânii, Serbia va evolua în al doilea turneu, unde va întâlni Argentina, Belgia şi Iran, care va găzdui turneul, la Teheran. Apoi, în perioada 15-18 iunie, va juca la Cordoba, în Argentina, împotriva formației gazdă, a Bulgariei și a Braziliei.
În cadrul grupei întâi sunt incluse echipele Argentina, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Franța, Iran, Italia, Polonia, Rusia, Serbia, SUA. Primele cinci clasate din faza preliminară se vor lupta pentru trofeul pus în joc în Final Six, la care este deja calificată echipa țării gazdă, Brazilia, turneu programat în perioada 4-9 iulie.