Petre Apostol

Cu ocazia unui eveniment special de promovare a schioarei Ania Caill şi, implicit, a schiului alpin, s-a remarcat o absenţă notabilă în rândul celor care ar fi trebuit să fie în prima linie la o asemenea acţiune. Sportiva care a reprezentat Caraimanul Buşteni până săptămâna trecută este cel mai bine clasată din România în ierarhia locurilor alocate pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, de anul viitor.
Cu toate acestea, la evenimentul desfăşurat în Capitală nu a fost prezent niciun oficial din cadrul federaţiei. Asta cu toate că reprezentanţii forului naţional au primit invitaţie de la organizatorii evenimentului.
Faptul că nimeni din cadrul federaţiei nu a dorit să participe la un asemenea de eveniment pare contrar unei strategii de dezvoltare, având în vedere că, printre invitaţi, s-au numărat multe personalităţi din mediul privat. Iar, în prezent, sportul de performanţă are nevoie de o promovare cât mai bună în rândul oamenilor de afaceri, care ar putea susţine dezvoltarea acestei discipline sportive olimpice în viitor.