F. T.

Ieri dimineață, echipajele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) “Șerban Cantacuzino” Prahova au fost solicitate, prin Numărul Unic de Urgență “112” să intervină în satul Odăile (comuna Puchenii Mari), pentru a stinge un incendiu care izbucnise la o locuință.
La locul indicat s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și un echipaj SMURD. Potrivit reprezentanților ISU Prahova, se pare că incendiul a fost provocat chiar de proprietarul locuinței – un bărbat în vârstă de 63 de ani – care, aflat în stare de depresie după moartea soției, ar fi dat foc unor haine dintr-o cameră a locuinței. De altfel, și pompierii prahoveni au dat drept cauză probabilă a incendiului “folosirea intenționată a sursei de aprindere”.
Bărbatul a suferit arsuri de gradul doi pe aproximativ 50 la sută din suprafața corpului, fiind preluat de către ambulanța SMURD și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești.
În ceea ce privește valoarea pagubelor materiale, precum și a bunurilor salvate, acestea urmează să fie stabilite de către specialiștii de la ISU Prahova.