• Un pahar de vin ne poate ajuta să dormim, dar, în timp, ne poate provoca, de fapt, insomnie. Un studiu realizat de cei de Universitatea de Medicină din Missouri relevă că folosirea alcoolului pe post de somnifer, un timp îndelungat, ne poate afecta calitatea somnului. Aşa că ar fi de preferat să se înlocuiască paharul de alcool cu un ceai sau cu o baie parfumată, scrie CSID.

• Apa minerală, plată sau carbogazoasă, este o apă microbiologic pură. În general, aceasta are un conţinut ridicat de minerale care nu o recomandă pentru un consum zilnic. Apele minerale nu trebuie considerate produse miraculoase. „În unele cazuri, sunt chiar contraindicate pentru că pot contribui la evoluţia unor afecţiuni. Spre exemplu, acestea trebuie evitate în afecţiuni precum cele de sânge sau cardiace, renale, cancer, în diabet, hemoragii, unele boli de piele sau ulcer gastric. De asemenea, organismul copiilor mici nu este pregătit pentru metabolizarea unui conţinut ridicat de săruri şi oligoelemente. Astfel că, în cazul lor, se recomandă o apă slab mineralizată. Apa de la robinet filtrată este o opţiune sigură şi convenabilă”, a explicat prof. dr. Dan Dumitraşcu, citat de doctorulzilei.ro.

• Trifoiul roşu menţine sănătatea arterelor. Astfel, este împiedicată formarea plăcilor de aterom, care ar putea îngreuna circulaţia sângelui. În acelaşi timp, ceaiul de trifoi roşu scade nivelul colesterolului rău, LDL-ul şi ridică nivelul colesterolului bun, HDL-ul. Cei care-şi doresc să renunţe definitiv la ţigări ar trebui să bea zilnic măcar o ceaşcă cu ceai de trifoi roşu. Astfel, nevoia de nicotină va fi din ce în ce mai redusă şi se va renunţa treptat la ţigări, potrivit Click pentru femei.