• Cea mai bună crema de protecţie solară pentru copii conţine oxid de zinc sau dioxid de titan. Aceşti compuşi sunt mai puţin iritanţi decât alţii şi nu se absorb în piele. Sunt unele dintre ingredientele probabil cele mai sigure. De asemenea, este foarte important să alegeţi o gamă specială pentru copii, cu factor de protecţie ridicat, 30 sau mai mare. Nu lăsaţi copilul să aleagă o cremă de protecţie solară colorată sau parfumată, mai ales dacă are o piele sensibilă sau o tulburare alergică a pielii, cum ar fi eczema, scrie Libertatea pentru femei.
• Medicina a evoluat şi în ceea ce priveşte tratarea celor diagnosticaţi cu guşă. Au apărut tratamente minim invazive care „topesc” grăsimea din interior fără a lăsa urme sau cicatrici. Medicul dă exemplu un tip de laser ce presupune introducerea pe sub piele a unei fibre optice la fel de fine precum un fir de păr. Aceasta stimulează ţesuturile, permite restructurarea dermului din interior, se distruge grăsimea şi se determina remodelarea pielii. „Totul durează doar 15 minute, nu presupune anestezie, este fără durere, nu lasă urme, iar recuperarea e aproape imediată. Este nevoie de trei şedinţe, făcute la un interval de o lună, iar efectele durează un an – un an şi jumătate”, susţine Gad Renert, citat de Click.
• Dermatomicoza cauzată de viermii inelaţi face parte dintre bolile transmise de animalele de companie la om. La animăluţe se poate manifesta prin leziuni la nivelul pielii şi porţiuni lipsite de blăniţa şi punctuleţe roşii. La oameni se manifesta prin porţiuni sferice, de culoare roşie la suprafaţa pielii. Se tratează prin aplicarea de unguente locale sau administrarea pe cale orală a medicamentelor prescrise de către medicul specialist. Cum poate fi prevenită: spălarea la temperaturi înalte a lenjeriilor de pat o dată sau de două ori pe lună şi renunţarea la obiceiul de a dormi cu animalul de companie în acelaşi pat, informează CSID.