În “proiectul de contract” pentru structura care va câştiga, la licitaţie, mărcile Petrolul s-a strecurat şi o condiţie “sportivă”, greu de înţeles şi, mai ales, de explicat, mai ales în cazul unei licitaţii!
Iată cum sună ea: “ în fiecare an, echipa să promoveze într-o Ligă superioară astfel încât la sfârșitul contractului să se claseze în primele zece echipe din Liga 1. În situația nerespectării acestei clauze contractul se consideră reziliat de drept, fără intervenția instanțelor judecătorești” !
Acum, pentru cine înţelege competiţiile şi structura campionatelor din fotbalul românesc, este clar că la licitaţie nu se poate prezenta orice structură sportivă, pentru că, dacă eşti de divizia B, să spunem, nu poţi promova “în fiecare an”, ci doar o singură dată, ca să ajungi în Liga I. Acum, depăşind acest detaliu “tehnic”, să spunem că, punându-i Petrolului 52 o asemenea condiţie (se vede că este “dedicată” acestei structuri), dovedeşti că habar nu ai de fotbal! Vorbind despre un proiect care pleacă “din judeţ”, o asemenea traiectorie sportivă a clubului ar echivala cu câştigarea Ligii Campionilor!
De fapt, nici nu trebuie să ne mire că a apărut o asemenea condiţie, doar cei care au pus-o sunt aceaşi care ne-au arătat “cum se face sport” la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti!