Găzarii au trecut cu bine parcursul judeţean din primul an şi singurul, sperăm noi, petrecut “la judeţ”, Petrolul 52 câştigând şi faza judeţeană a Cupei României, după titlul de campioană. În aşteptarea “pasului înainte” – barajul de promovare, care pare să nu ridice problem – şi a dobândirii mărcilor, pentru a fi “Petrolul” – cu “acte în regulă”, echipa fanion ploieşteană a simţit bucuria câştigării unui trofeu, după ce a depăşit cu 2-0 pe CS Păuleşti, la capătul unui meci în care, în ciuda unui oarecare echilibru, în destule momente ale jocului, problema învingătoarei nu s-a pus mai deloc.

PE T
Elevii lui Octavian Grigore au deschis scorul prin Stănescu, atacantul petrolist “de cea mai bună calitate” reluând cu sânge rece în plasă o centrare de pe dreapta a lui Olaru (1-0, min. 35), pentru ca, după pauză, Nini Popescu să aducă liniştea, cu reuşita de 2-0, în min. 84, reuşită venită printr-un şut plasat, din mijlocul careului mare. În rest, a cam fost “economie” de faze periculoase, gazdele – Petrolul – deţinând controlul partidei, în timp ce Păuleştiul a avut câteva “pulsaţii ofensive”, în partea secundă, Pripu (min. 70 – şut alături din 7 metri) şi Cristian Mihai (reluare cu capul, din 2 metri de poartă, mingea ocolind ţinta) ratând momentele de … glorie pe “Ilie Oană”. Unde, putea fi chiar 3-0, dacă nu se “speria” Catană când s-a trezit singur cu Rădulescu, pe final de meci, dar, 100%, un 3-0, scorul de neprezentare, ar fi fost mult prea mult…
Iar Petrolul pleacă spre fotbalul de performanţă cu eventul realizat, după un sezon în care a dat “culoare”, la propriu, întrecerii judeţene.

Petrolul Ploiești – CS Păulești 2-0 (1-0)
Stadion: “Ilie Oană”. Spectatori: circa 3500. Marcatori: Stănescu (35), N. Popescu (84)
Petrolul Ploiești: Marinică – Olaru, Prunescu, Frâncu, Velisar – C. Tudor (cpt) (90+2 Nițescu), Butufei – N. Popescu (90 Alecsandru), Păun (69 R. Catană), D. Gheorghe – Stănescu (59 Vintilă). Antrenor: Octavian Grigore.
CS Păulești: Rădulescu – Țugui, Pripu, (cpt), Neagu, C. Mihai – Cârstocea (64 Pantilimonescu), Lungu – L. Dumitru, Bărăgan (81 Arnăutu), Ţânţaru – Ciobanu. Antrenor: Iulius Mărgărit.
Cartonașe galbene: Cârstocea (33), Neagu (54)
Au arbitrat: Andrei Moroiță (Ploiești) – Valentin Dumitru (Gherghița) și Sebastian Păduraru (Gura Humorului). Arbitru de rezervă: Bianca Giuran (Constanţa).
Observatori: George Negoițescu (Ploiești), Marian Deaconu (Ploieşti).
Jucătorul meciului: Nini Popescu.

Premiu pentru Negoiţescu

PET NFost patron al unei echipe de Liga a III-a (Kaproni Petrolistul Boldeşti), George Negoiţescu luptă pentru a depăşi nişte moment dificile, din punct de vedere medical, acesta având parte de o “injecţie cu moral” la evenimentul desfăşurat pe arena “Ilie Oană”, unde a fost observatorul partidei, din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova. Negoiţescu a fost premiat, la finalul partidei, de către AJF şi Petrolul, primind încurajări şi gânduri de bine din partea celor care îl cunosc şi nu numai.

Nu a fost Burlacu, ci “Moşu”

PET MAJF Prahova a trebuit să se “reorienteze din mers” cu privire la personalitatea sportivă care urma să acorde trofeul Cupei, după ce Cătălin Burlacu – cel desemnat iniţial să facă premierea – a trebuit să plece din oraş, pentru negocieri în vederea unui nou proiect baschetbalistic. Imediat, s-a apelat la fostul campion mondial de box – Leonard Doroftei, “Moşu” primind cu plăcere invitaţia de a acorda trofeul, mai ales că, se ştie, este, la rândul său, un fan al Petrolului Ploieşti.

“Chibrit” a premiat Păuleştiul

PET C
După două ediţii consecutive câştigate în Cupa României – faza judeţeană, CS Păuleşti a trebuit să se recunoască învinsă în faţa Petrolului, lăsând, totuşi, o impresie onorabilă. La finalul partidei, oaspeţii arenei “Ilie Oană” au avut parte de o dublă premiere, Andrei Ciobanu – atacantul celor din Păuleşti – reuşind, din nou, să devină golgheterul Ligii A, cu 43 de goluri marcate. Medaliile de argint acordate Păuleştiului au fost înmânate de cel mai “indicat” personaj să facă acest lucru – fosta glorie petrolistă – Constantin “Chibrit” Ştefan, stabilit în Păuleşti şi susţinător al echipei învinse, fiind cel care a acordat medaliile de argint. De menţionat că, lovitura de începere a partidei a fost “încredinţată” unei alte glorii petroliste – Paul Guşă – care în ziua finalei şi-a aniversat ziua de naştere, împlinind 54 de ani.