Petre Apostol

Rezultatele obţinute de reprezentanţii secţiei de box de la CS Conpet Ploieşti nu au rămas neobservate de oficialii forului naţional de specialitate. Iar doi dintre elevii antrenorilor Emil Popa şi Bogdan Dobrescu au făcut pasul către lotul României, Antonio Vişan şi Vlad Haiduc fiind convocaţi în reprezentativa tricoloră pentru participarea la Campionatul European de tineret (sportivi născuţi între anii 1999 şi 2000).
De menţionat că, din acest an, clubul ploieştean are o colaborare cu CSM Călăraşi, în această formulă participând la Cupa României la tineret, care a avut loc în luna aprilie, la Piatra Neamţ. La acea competiţie, gruparea ploieşteană a avut trei sportivi pe podiumul de premiere, fraţii Antonio şi Mark Vişan cucerind Cupa României, la categoriile 52 kg, respectiv 60 kg, în vreme ce Vlad Haiduc a ocupat poziţia secundă la categoria 69 kg.
Dintre cei trei elevi ai antrenorilor Emil Popa şi Bogdan Dobrescu, doar doi au fost convocaţi la lotul naţional, Antonio Vişan şi Vlad Haiduc urmând să se reprezinte România la Campionatul European rezervat categoriei de tineret. Competiţia continentală este programată să se desfăşoare în Antalya (Turcia), în perioada 14-23 octombrie.
Astfel, toamna va fi un sezon aglomerat pentru cei doi pugilişti ploieşteni, deoarece, înainte de desfăşurarea Europenelor, în a doua jumătate a lunii septembrie este programat Campionatul Naţional de tineret.