Petre Apostol
Cea de-a XII-a ediţie a Cupei Internaţionale de alergare montană pentru juniori (sportivi născuţi în 2000 şi 2001) a avut loc la Gagliano del Capo, în Italia, iar pentru a doua oară la rând în delegaţia României au fost incluşi şi reprezentanţi de la CS Telecom Slănic.
Competiţia este organizată de Asociaţia Mondială de Alergare Montană (WMRA), la startul acestei ediţii fiind prezenţi sportivi din 16 ţări din întreaga lume. A fost, practic, un adevărat campionat mondial pentru juniori la această disciplină sportivă, reprezentanţii prahoveni din lotul naţional al României fiind Marius Rădoi şi Larisa Corbu, ca atleţi, în vreme ce antrenorul lor de la clubul din Slănic, Gheorghe Muşat, a fost cooptat în colectivul tehnic.
Traseul a fost de 5,5 kilometri pentru băieţi, cu peste 340 de metri de urcare, pe drum accidentat, în vreme ce fetele au alergat pe distanţa de 4 kilometri, cu ascensiune de 250 de metri.
Pentru Larisa Corbu şi Marius Rădoi a reprezentat a doua participare la această competiţie, după ce au concurat şi la ediţia anterioară. La această ediţie, Larisa Corbu s-a situat pe locul 33 din 50 de concurente prezente la start, parcurgând traseul în 22.09 minute, cu o întârziere de trei minute faţă de ultima clasată pe podium, chiar prima atletă română din ierarhie, Alesia Hecico.
Învingătoare a fost italianca Nadia Battocletti, cu timpul de 18.45 minute, urmată de Barbora Havlickova, din Cehia, cu timpul de 18.55 minute.
În clasamentul pe echipe, România a fost la o singură poziţie de podium, ocupând locul al patrulea, cu 47 de puncte, primele formaţii fiind Italia (18 puncte), Cehia (19 puncte), Turcia B (42 puncte). 13 naţiuni au punctat în această ierarhie, în care s-au adunat locurile primelor trei participante din fiecare echipă.
La masculin, Marius Rădoi s-a situat pe locul 38 din 57 de concurenţi, trecând linia de sosire cu timpul de 28.33 minute. Sportivul prahovean a fost al doilea român din ierarhie, primul reprezentant tricolor fiind Andrei Pomârleanu, situat pe locul 30, cu timpul de 27.17 minute.
Câştigător a fost, la fel ca la feminin, un reprezentant din ţara gazdă, Italia, Alain Cavagna, cronometrat cu timpul de 23.37 minute, urmat, pe podium, de doi sportivi din Turcia, Omer Yilmaz (23.48 minute), respectiv Sirin Karabal (23.49 minute).
În clasamentul pe echipe, România a încheiat pe locul 9 din 15 formaţii, cu 108 puncte, primele trei poziţii fiind ocupate de Turcia A (14 puncte), Italia (18 puncte) şi Anglia (20 puncte).