Petre Apostol

Imediat după Campionatele Naţionale de Ciclism pe Şosea, desfăşurate în Prahova, unul dintre juniorii de perspectivă ai ţării de la CS Petrolul Ploieşti, Ionuţ Andrei, a plecat în Serbia, împreună cu lotul naţional condus de antrenorul Georgios Georgiadis (CSA Steaua Bucureşti), pentru a lua parte la Campionatul Balcanic pe pistă.
Chiar dacă, la campionatele pe şosea, colegul său Valentin Vasiloiu a cules laurii victoriei, câştigând atât la fond, cât şi la contratimp, Ionuţ Andrei a impresionat la competiţia pe pistă, de anul trecut. La campionatul disputat în luna octombrie 2016, elevul antrenorului Constantin Ciocan a devenit dublu campion naţional, câştigând probele de 200 metri şi de 1000 metri nu doar la categoria sa de vârstă (juniori), ci chiar şi la seniori!
Şi nu doar titlurile obţinute au impresionat, ci mai ales performanţele înregistrate, ca timp, mai ales în condiţiile în care întrecerea s-a disputat pe singurul velodrom din ţară, cel de la Dinamo Bucureşti, pista fiind construită din beton şi căptuşită cu ciment prin crăpăturile apărute în decursul anilor.
Tocmai de aceea prezenţa la Campionatul Balcanic reprezintă un moment mult aşteptat de sportiv, dar şi de antrenorul clubului petrolist, deoarece întrecerea se desfăşoară pe o pistă conform normelor actuale din ciclismul profesionist, pe parchet. Iar, astfel, performanţele ciclistului ploieştean pot fi mult mai bune, dacă se prezintă la nivelul de la Campionatele Naţionale de anul trecut.