Petre Apostol

La Cluj Napoca, sâmbătă, s-a desfăşurat a 62-a ediţie a Campionatelor Internaţionale ale României la atletism. S-a participat pe bază de invitaţie, din partea forului naţional, în funcţie de rezultatele obţinute anterior, iar printre concurenţi s-au regăsit şi sportivi ploieşteni sau de la cluburi din Prahova.
Dintre reprezentanţii judeţului Prahova, Petre Rezmiveş a realizat cele mai bune performanţe, sportivul de la CSM Ploieşti-Petrolul Ploieşti urcând de două ori pe podiumul de premiere. La individual, atletul pregătit de antrenorii Robert Munteanu şi Augustin Iancu a câştigat proba de 100 m, cu timpul de 10.44 secunde.
Iar Rezmiveş a mai obţinut o medalie de aur, la proba de ştafetă 4×100 m, făcând parte din echipa României de tineret. În concursul de ştafetă, probă neanunţată iniţial în programul competiţiei, de remarcat că în echipa câştigătoare a fost prezent şi atletul ploieştean Costin Homiuc, tot de la CSM Ploieşti-Petrolul Ploieşti.
Totodată, medaliile de argint au revenit unei echipe în componenţă cu trei sportivi ploieşteni, David Năstase, Andrei Năstăsache şi Mihai Pîslaru, care au dublă legitimare cu CSŞ Ploieşti şi CSM Bucureşti. Elevii profesorilor Maria Andrei şi Florin Andrei, alături de Gabriel Petre (din Bucureşti), au sosit pe locul al doilea, la două secunde şi jumătate în urma formaţiei de tineret a României.
Podiumul a fost completat de echipa de la CSŞ Ploieşti, formată din Alexandru Burcea, Adrian Radu, Alexandru Geamănu şi Bogdan Oprina, pregătiţi de profesorul Robert Munteanu.
Pe podiumul competiţiei de la Cluj a mai urcat un reprezentant de la CSM Ploieşti-Petrolul Ploieşti, anume Cristian Radu, clasat pe locul al treilea la proba de 400 m, cu timpul de 47,30 secunde. De remarcat că acesta a fost urmat de doi ploieşteni, David Năstase (47,38 secunde), respectiv Mihai Pîslaru (47,95 secunde), care îşi revine după o accidentare.
De adăugat faptul că primii patru clasaţi la probele de la Internaţionalele României şi-au câştigat dreptul de a concura pentru România la Cupa Europei pe echipe – Liga 1, competiţie programată în Finlanda, la Vaasa, în perioada 23-25 iunie.