F. T.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina efectueză cercetări față de două angajate ale unei unități bancare din municipiu, acestea fiind acuzate de delapidare și neglijență în serviciu. În această speță, prejudiciul total se ridică, potrivit estimărilor polițiștilor de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Prahova, la 290. 000 de euro.
În fapt, una dintre femei este acuzată că ar fi intrat în camera de tezaur a respectivei unități bancare, de unde ar fi sustras sumele de 999.951, 99 de lei și 66.499, 90 de euro, iar cea de-a doua, care nu ar fi participat efectiv la acest furt, nu ar fi efectuat verificarea numerarului.
Cu referire la acest caz, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Prahova a dat următorul comunicat: “ Din cercetările polițiștilor au rezultat indicii că una dintre femei, în calitate de casier al unei unități bancare, și-ar fi însușit din numerarul existent în casieria unității, respectiv tezaur, sumele de 999.951,99 ron și 66.499,90 euro, profitând de faptul că cealaltă nu ar fi participat efectiv la verificarea numerarului și la închiderile de casă, aceasta din urmă încălcându-și astfel atribuțiunile de serviciu privind monitorizarea și închiderea casieriei”.