V. S.

Timp de trei zile, de vineri și până duminică seară, peste 100 de polițiști prahoveni – reprezentând majoritatea structurilor IPJ Prahova – au avut o activitate intensă, care s-a lăsat cu sute de sancțiuni contravenționale, cu ridicări de arme, cu constatarea a sute de infracțiuni la regimul circulației rutiere.
Potrivit repezentanților IPJ Prahova, weekendul trecut, polițiștii prahoveni au desfășurat, în cele trei zile, 11 acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în special în zona discotecilor, a barurilor, a cluburilor şi a altor localuri. În timpul acestor activități, s-au constatat trei infracțiuni și au fost aplicate 315 sancţiuni contravenţionale. În același interval de timp, s-au constatat cinci infracțiuni rutiere (dintre care patru pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului) și au fost aplicate 529 de sancţiuni contravenţionale (7 pentru consum de alcool, 174 – pentru viteză și 41 – pietonilor), s-au reținut 39 de permise de conducere și au fost retrase patru certificate de înmatriculare.
Și polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase au aplicat două sancţiuni contravenţionale privind regimul armelor şi al muniţiilor, în valoare de 12.000 de lei, indisponibilizând și 15 arme și anulând posesorilor acestora dreptul de deținere.
Pe de altă parte, pe linia infracțiunilor de natură economico-financiară, s-au efectuat patru percheziții și s-au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.000 de lei.
Tot polițiștii de la criminalitate economico-financiară au retras bunuri în valoare de peste 350.000 de lei, dintre care aproape 10.500 de litri de băuturi alcoolice.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentOful cititorului
Articolul următorEvenimente