V. S.

Deși pare o activitate macabră, ridicarea cadavrelor de animale de pe domeniul public este extrem de importantă pentru sănătatea publică. Anul acesta, Primăria Ploiești a declanșat procedura de delegare a gestiunii serviciilor aferente activității de colectare a cadavrelor de animale de pe domeniul public al municipiului, activitate care implică și predarea acestor corpuri către unitățile de ecarisaj sau către instalațiile de neutralizare a acestora.
Chiar și acest serviciu – de ridicare a cadavrelor de animale de pe străzi sau din parcurile orașului – a ajuns subiect de controversă, pentru că una dintre firmele interesate să participe la depunerea ofertelor pentru încheierea contractului a contestat documentația realizată de reprezentanții Primăriei Ploiești.
Coral Impex, firma care s-a ocupat la Ploiești de mai mulți ani atât de dezinsecție și deratizare, cât și de ridicarea cadavrelor de animale de pe domeniul public, a depus o adresă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor în care se arăta nemulțumită de răspunsul primit de la autoritatea contractantă – Primăria Ploiești – la mai multe solicitări de modificare a cerințelor din documentația de atribuire. Contestația firmei respective a fost respinsă de către CNSC, ca inadmisibilă.
Potrivit caietului de sarcini elaborat de municipalitatea ploieșteană, operatorul care va fi desemnat câștigător va fi obligat prin contractul de delegare a gestiunii acestui serviciu să colecteze toate cadavrele de animale de pe domeniul public al municipiului Ploiești, atât cadavrele animalelor de talie mică (păsări, pisici, câini), cât și cadavrele animalelor de talie mare (oi, capre, porci, vaci sau cai).
Valoarea estimată, fără TVA, a contractului este de 2.600.000 de lei.