V. Stoica

Procedurile pentru reluarea concursului de ocupare a postului de manager al maternității ploieștene au fost lansate din nou, după ce spre finalul anului trecut, mai precis în luna noiembrie, probele pentru desemnarea câștigătorului au fost anulate.
Consiliul de Administrație al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești organizează un nou concurs pentru desemnarea noului șef al acestei unități medicale aflate în administrarea Consiliului Județean Prahova.
Ca și anul trecut, concursul va fi organizat în două etape – verificarea îndeplinirii condițiilor stabilite, etapă eliminatorie (26 iunie 2017), și cea de-a doua etapă – susținerea publică și evaluarea proiectului de management care se vor desfășura în data de 5 iulie, la sediul maternității ploieștene.
În prezent, conducerea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești este asigurată interimar chiar de către unul dintre candidații înscriși la concursul de la finalul anului trecut, economistul Gheorghe Alexandru, fost președinte al Casei de Asigurări de Sănătate Prahova.
În luna noiembrie a anului trecut, din cauza contestațiilor depuse de către cei doi candidați care au participat la proba scrisă– fostul director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (Gheorghe Alexandru) și managerul interimar de la vremea respectivă al maternității (dr. Oana Ghiculescu) – concursul s-a blocat după prima probă.
După anunțarea rezultatelor la proba scrisă, în urma căreia doar Gheorghe Alexandru a fost declarat admis, cu nota 8,50, concursul s-a blocat. Cel de-al doilea candidat, Oana Ghiculescu, a depus o contestație referitoare la modalitatea de desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de manager, în care făcea referire la faptul că întrebările au fost elaborate fără respectarea unui articol din regulamentul de organizare a concursului.
În urma acestei contestații, printr-o decizie a comisiei special constituite la nivelul Consiliului Județean Prahova, s-a hotărât anularea rezultatului la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești și, implicit, anularea concursului și reluarea procedurii de organizare a acestuia. Lucru care s-a și întâmplat, o jumătate de an mai târziu.