Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor fac „analize şi calcule de impact” pentru o eventuală plafonare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, a anunţat vicepremierul Sevil Shhaideh la un post de televiziune. Shhaideh nu a spus care ar fi cuantumul plafonării, dar a anunţat că guvernul ia în calcul o posibilă prelungire a perioadei de acordare a indemnizaţiei, de la 2 ani la 4 ani.
Shhaideh a mai spus că analiza va fi terminată în semestrul 2, astfel încât eventualele modificări să fie luate în calcul pentru construcţia bugetului pentru 2018.
Informaţia a fost publicată în premieră de Profit.ro, care scria vineri că guvernul ia în calcul plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului (ICC) la un nivel maxim cuprins între 5.000 – 10.000 lei, dar şi introducerea cardului social de beneficii.
Guvernul mai apreciază că, în vederea utilizării eficiente a resurselor bugetare alocate pentru prestaţii sociale, ar fi oportună plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului (ICC) la un nivel maxim cuprins între 5.000 – 10.000 lei, dar şi introducerea cardului social de beneficii.