Petre Apostol

Cea de-a 68-a ediție a Campionatelor Naționale de Ciclism pe șosea va avea loc în județul Prahova, în perioada 23-25 iunie, cu sprijinul Asociației Județene de Ciclism, condusă de antrenorul Constantin Ciocan. Este pentru a doua oară în ultimii trei ani în care respectivul eveniment are loc pe șoselele din județul Prahova.
De curând, organizatorii au prezentat și afișul campionatelor, odată cu stabilirea traseelor de concurs pentru cele două probe din calendar: cea de fond și cea de contratimp.
Astfel, proba de fond se va disputa pe distanța de 144 de kilometri, pe un traseu care va avea startul și sosirea la Bucov, întrecerea desfășurându-se în jurul orașului Boldești-Scăeni, având ca punct de referință cățărarea de la Seciu. Traseul este unul cunoscut rutierilor din țară, având în vedere că și în 2014 campionatele s-au desfășurat pe un circuit similar.
Totodată, pe acest traseu se dispută și o etapă devenită tradițională în cadrul circuitului național de curse pe șosea Road Grand Tour – „Drumul Vinului”, eveniment inițiat de ploieșteanul Alexandru Ciocan, fost campion național, cu CS Petrolul. Chiar luna trecută a avut loc respectiva competiție, câștigător fiind Daniel Crista.
În privința probei de contratimp individual, aceasta se va întinde pe distanța de 40 kilometri, pe traseul Ghighiu – Buda – Olari și retur.