Spaniolul Pablo Carreno Busta a câștigat duminică primul său titlu pe zgură, învingându-l în două seturi, 6-2, 7-6 (7/5), pe luxemburghezul Gilles Muller, în finala turneului de la Estoril, oraș situat în apropierea capitalei portugheze Lisabona, potrivit Agerpres.
Carreno, numărul 21 mondial și principalul favorit al competiției lusitane, dotată cu premii de 482.060 euro, s-a impus la prima sa minge de meci, după o oră și 22 minute de joc, trecându-și în palmares al treilea succes în circuitul ATP, după cele de la Winston-Salem (SUA) și Moscova, ambele obținute în 2016.
Jucătorul asturian, în vârstă de 25 ani, a disputat și anul trecut finala la Estoril, fiind învins însă de compatriotul său Nicolas Almagro, după ce la ediția din 2015 s-a oprit în semifinale.
Pablo Carreno și-a luat însă revanșa în fața lui Nicolas Almagro, pe care l-a eliminat în sferturile de finală la ediția din acest an. El a mai eliminat alți doi compatrioți în drumul către câștigarea trofeului, pe Tommy Robredo (în optimi) și David Ferrer (în semifinale).