Comitetul Executiv al Ligii Profesioniste de Fotbal a hotărât, în şedinţa de joi, că din sezonul viitor să nu se mai organizeze Cupa Ligii. Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că s-a decis în unanimitate de voturi ca această competiţie să nu mai existe.
„Asistăm la episodul doi dintr-un film care este neplăcut pentru fotbalul românesc: încercarea de subordonare administrativă şi financiară a LPF. Pe primul loc s-a aflat Cupa Ligii. Din păcate, din sezonul următor, LPF nu va mai organiza această competiţie. Cu alte cuvinte, domnul Răzvan Burleanu a reuşit să obţină ceea ce şi-a dorit. Înlăturarea unui concurent. Cupa României era într-o concurenţă cu Cupa Ligii. De ce? Pentru că Cupa Ligii avea premii mai mari. De ce? Pentru că Cupa Ligii nu avea o miză sportivă. De ce? Pentru că FRF nu a fost de acord să organizăm o finală a finalelor, între câştigătoarele Cupei Ligii şi cea a Cupei României, iar învingătoarea să meargă în UEFA Europa League. Cum ar fi fost să avem, anul acesta, într-o finală şi Astra şi Dinamo? Poate bate Voluntariul, dar cum ar fi fost să avem un astfel de meci, care era în interesul fanilor? Domnul Burleanu a spus că Liga încurcă prin Cupa Ligii calendarul. S-a decis prin unanimitate de voturi ca această competiţie să nu mai existe. Din păcate, această competiţie chiar crescuse frumos, în ciuda declaraţiilor unor oficiali. Ne pare rău pentru această competiţie şi îmi pare rău că eu ca fan nu pot să văd o finală între câştigătoarea Cupei Ligii şi a Cupei României”, a spus Justin Ştefan, conform Digi Sport.
Dinamo este ultima câştigătoare a Cupei Ligii, după ce s-a impus cu 2-0 în finală cu ACS Poli Timişoara. Precedentele două ediţii de la reluarea competiţiei au fost adjudecate de FCSB, după finale jucate contra echipelor Pandurii Târgu Jiu (scor 3-0) şi Concordia Chiajna (scor 2-1).