Sâmbătă, 20 mai, de la ora 18.00, Teatrul Principal din Bucureşti va prezenta, la Centrul Cultural “Aurel Stroe” din Bușteni, spectacolul “Mă mut sau nu mă mut? Aceasta e-ntrebarea!” de Andreas Petrescu în regia lui Gelu Colceag, cel de-al treilea episod din primul serial de teatru românesc. Intriga piesei este o continuare a spumoaselor comedii “Mă mut la mama” şi “Mă mut la… tata”, ambele fiind jucate şi la Buşteni, având ca protagonişti pe Adriana Trandafir, Carmen Tănase, Adrian Porumbaru, Andreas Petrescu, Anca Dinicu/Doina Teodoru, Oana Puşcatu şi Gabriel Fătu. Spectacolul este oferit de Primăria oraşului Buşteni.

 

Festival de film cu temă ecologică

La Ploiești au început înscrierile pentru o nouă ediție a Festivalului de film ecologic pentru elevi organizat de Primăria Municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice. Tema din acest an a evenimentului o reprezintă „Conectarea Oamenilor cu Natura – în oraș și pe uscat, de la poli la ecuator”. Elevii care doresc să participe la festival trebuie să realizeze un film de scurt-metraj cu o durată maximă de 10 minute, respectând tema amintită și regulamentul disponibil pe pagina de web: https://rasp.ro/biroul-protectia-
mediului/143-ecofest-2017/646-festival-film-ecologic-pentru-elevi-2017. Înscrierile se pot face până pe 19 mai, prin adresă transmisă către RASP, la numărul de fax: 0244/513670 sau printr-un mesaj transmis la adresa de e-mail: protectiamediului@rasp.ro, precizând realizatorul filmului de scurt-metraj și unitatea școlară. Filmele vor fi trimise în perioada 22-26 mai pe adresa de email protectiamediului@rasp.ro, sau la Biroul Protecţia Mediului din cadrul RASP – Ploiești, Piața Victoriei nr. 17, programul de lucru fiind următorul: – luni- joi, între orele 8.00 – 16.30; – vineri, între orele 8.00 – 14.00. În perioada 26 mai – 2 iunie vor fi evaluate filmele, iar pe 6 iunie vor fi premiate filmele declarate câștigătoare, la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești.

 

Expoziție gastronomică la Sinaia

Elevii clasei a X-a A de la Colegiul “Mihail Cantacuzino“ din Sinaia, coordonați de Alina Bobeică, au organizat o expoziție și un concurs culinar cu tema “Goûts et saveurs francophones” (Gusturi și arome francofone). Elevii și-au verificat cunoștințele de limbă franceză și pe cele de pregătire a unor preparate gastronomice cu specific franțuzesc, sub îndrumarea profesorului de instruire practică Fănel Drăcea. Ei și-au prezentat preparatele într-un mod original în fața unui juriu, al cărui președinte a fost Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia. Câștigătorii au fost răsplătiți cu premii și diplome.