• Înotul poate fi considerat cel mai bun exerciţiu fizic pentru persoane de toate vârstele. Este o activitate recreaţională şi, poate, mai mult decât un simplu sport. Există o mare varietate de beneficii pentru sănătate fizică şi psihică ale activităţilor în apă. Este bun deopotrivă pentru cei mici şi pentru vârstnici, pentru cei care au probleme cu greutatea sau care au nevoie de recuperare fizică pentru diverse boli, informează Libertatea pentru femei.

• După câteva zile cu temperaturi de vară, ploile şi vijeliile au adus valori chiar şi cu 10 grade mai scăzute. Medicii atrag atenţia că schimbarea bruscă a vremii, dar şi
variaţiile de presiune atmosferică i-ar putea afecta serios pe cardiaci, pe astmatici şi reumatici. De aceea, ei trebuie să fie foarte precauţi în zilele în care variaţiile de presiune atmosferică sunt mari. „În cazul cardiacilor ar putea apărea durerile în piept, senzaţia de lipsă de aer, creşterea tensiunii arteriale sau palpitaţiile. Dacă aceste simptome persistă, trebuie să se prezinte la medic. Le recomand să urmeze cu sfinţenie tratamentul cronic”, ne-a declarat prof. dr. Mircea Cinteză, cardiolog, notează Click.

• Cancerul pulmonar este cel mai frecvent neoplasm în rândul bărbaţilor şi al patrulea ca frecvenţă la femei. Diagnosticarea cancerului pulmonar este dificilă, deoarece simptomele lui pot fi confundate cu cele ale unei răceli persistente sau cu tusea cauzată de fumat. În majoritatea cazurilor, afecţiunea este diagnosticată când deja se înregistrează metastaze. Dificultăţile de respiraţie reprezintă un simptom ce apare tardiv şi care de obicei semnifică obstrucţia sau compresiunea unei bronhii mari. Se poate însoţi de wheezing (şuieratură respiratorie) care nu dispare după tuse. „Este bine să vă faceţi o radiografie dacă aveţi următoarele simptome: tuse, spută cu sânge, durere în capul pieptului, dispnee, pneumonii sau bronşite repetate, oboseală, lipsa apetitului „, explică pneumologul Magdalena Ciobanu, scrie doctorulzilei.ro.