Donald Trump, preşedintele SUA, şi omologul său rus, Vladimir Putin, au consimţit să stabilească un progres diplomatic în faţa ameninţării impuse de Coreea de Nord, în urma tensiunilor ce au escaladat în ultimele săptămâni între Phenian şi Washington, informează The Independent.
Casa Albă a anunţat în cadrul unui scurt comunicat că liderii amintiţi au avut marţi o convorbire telefonică în care au discutat despre cel mai bun mod de a rezolva situaţia ”foarte periculoasă” din Coreea de Nord.
Potrivit Kremlinului, Putin şi Trump au consimţit pe parcursul convorbirii telefonice să încerce să stabilească o întrevedere bilaterală în Germania, în luna iulie, cu ocazia summitului G20 ce va avea loc în Hamburg.
Moscova a descris convorbirea ca fiind una ”constructivă şi practică”, cei doi preşedinţi discutând de asemenea şi despre conflictul din Siria.
Conform agenţiei de ştiri RIA, care citează Kremlinul, Trump şi Putin vor căuta să intensifice dialogul dintre secretarul de Stat american, Rex Tillerson, şi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, cu scopul de a intensifica eforturile diplomatice în privinţa Siriei.