Curtea de Apel Bucureşti a decis că nu mai are competenţa să judece dosarul în care fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influenţă, procesul fiind mutat la Tribunalul Bucureşti, potrivit Agerpres.
Decizia vine după ce Bogdan Olteanu a cerut joi magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti mutarea procesului său, pe motiv că a renunţat la calitatea de avocat, astfel încât CAB nu mai are competenţa să judece această cauză după calitatea persoanei.
Avocatul lui Bogdan Olteanu a explicat că acesta nu mai are calitatea de avocat, decizia fiind luată de Baroul Bucureşti, la cererea fostului preşedinte al Camerei. Este pentru a doua oară când acest dosar se mută la altă instanţă, după ce cauza a fost trimisă iniţial de DNA la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Bogdan Olteanu este acuzat că, în perioada iulie – noiembrie 2008, pe când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.