Întâlniri cu contribuabilii din Câmpina şi Sinaia

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Prahova continuă seria întâlnirilor, din judeţ, cu contribuabilii.
Astfel, pe data de 10 mai, la ora 11.00, sunt aşteptaţi, la sediul Casei Tineretului, persoanele juridice şi fizice interesate, iar pe data de 17 mai, la ora 10.00, la sediul Hotelului Rina, situat în Bulevardul Carol I, contribuabilii din Sinaia. La ambele întâlniri vor fi abordate următoarele teme: calendarul obligaţiilor fiscale şi declarative pentru luna mai 2017 cu accent pe modul de întocmire şi depunere a declaraţiilor de către persoanele fizice (formularul 200 – “Declaraţie privind veniturile realizate în Romania”); noutăţile legislative fiscale, cu detalierea prevederilor Legii 170/2016 privind impozitul specific unor activităţi, care sunt avantajele derulării unei eşalonări la plată. De asemenea, vor fi prezentate şi serviciile electronice oferite de ANAF, în cadrul acestor întrevederi urmând să aibă loc şi sesiuni interactive de întrebări şi răspunsuri, pe marginea subiectelor abordate, răspunsurile oferite de reprezentanţii AJFP Prahova având un caracter strict informativ.

Euro este în scădere, după ce a atins cel mai înalt nivel din ultimele şase luni

Euro a coborât de la cel mai înalt nivel atins în ultimele şase luni faţă de dolar, în contextul în care temerile legate de victoria lui Macron în scrutinul prezidenţial francez au fost înlocuite de posibilitatea menţinerii actualului program monetar al Băncii Centrale Europene, potrivit Bloomberg. Moneda unică europeană a scăzut în faţa celorlalte, pe fondul victoriei previzibile a lui Emmanuel Macron în scrutinul prezidenţial din Franţa. Pe de altă parte, preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, este aşteptat să vorbească, mâine, în faţa parlamentului danez.
Euro a scăzut cu 0,1% în faţa dolarului, până la 1,0990, după ce a crescut până la 1,1023, cel mai ridicat nivel înregistrat din 9 noiembrie. Acţiunile din Asia au crescut, în afara celor din China, activele japoneze majorându-se pe fondul optimismului asupra îmbunătăţirii creşterii globale, generat de rezultatul alegerilor prezidenţiale din Franţa. Indexul Topix din Japonia a ajuns la cel mai ridicat nivel din decembrie 2015.