F. T.

După ce, săptămâna trecută, ofițerii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE) Prahova au finalizat cercetările privind evaziunea fiscală în formă continuată comisă de un patron al unei firme din Drăgănești (cu un prejudiciu de circa 321.000 de lei), mai nou, aceștia au încheiat cercetările într-un alt dosar, care vizează comiterea infracțiunilor de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Prejudiciul estimat de către anchetatori în această cauză se ridică la peste 150.000 de euro.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, “din investigațiile efectuate a reieșit că o fostă angajată a unei societăți comerciale din Ploiești, având funcția de contabil – casier, şi-ar fi însuşit sumele de 65.783 euro şi 368.199,35 lei, aparținând societății comerciale la care lucra”.
Potrivit aceleiași surse – IPJ Prahova – , “modul de operare al femeii era acela de falsificare a semnăturilor depuse pe mai multe foi de retragere numerar sau a împuternicirilor aferente operațiunilor bancare”.
Dosarul – cu propunere de emitere a rechizitoriului și sesizare a instanței – a fost înaintat, de către ofițerii de la SICE Prahova, procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești.