F.T.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova organizează, în colaborare cu pompierii prahoveni concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” – faza județeană, 2017.
În acest context, luni, 22 mai, la ora 10. 00, la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Ploiești, se va da startul competiţiei la care şi-au anunţat participarea opt echipaje cu elevi din unităţi de învăţământ prahovene.
În cadrul etapei judeţene a competiției, echipele concurente se vor întrece pe parcursul a trei probe: o probă teoretică şi două probe practice, ultimele două fiind “Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 metri” și “Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”.
Conform unui comunicat al ISU Prahova, “scopul acestui concurs presupune formarea unor comportamente adecvate diferitelor situaţii de urgenţă, precum și cunoaşterea de către participanți a principalelor tipuri de riscuri, a formelor de manifestare a acestora, a măsurilor de protecţie şi a modului de acţiune şi comportare în situaţia producerii lor precum şi formarea deprinderilor necesare pentru asigurarea autoprotecţiei în cazul producerii unor situaţii de urgență”.