V. Stoica
Una dintre clădirile care se află în proprietatea municipalității ploieștene și care a fost încadrată în clasa I de risc seismic va fi demolată, pentru ca terenul respectiv să poată fi utilizat pentru ridicarea unui imobil nou. Este vorba despre clădirea în care a funcționat Grădinița cu program prelungit nr. 29, de pe strada Poștei din Ploiești, abandonată în anul 2011 pentru că exista un risc major de prăbușire, în caz de cutremur.
La șase ani de la mutarea copiilor înscriși la acea grădiniță la o altă instituție de învățământ preșcolar, consilierii locali din Ploiești vor lua în discuție parcurgerea primilor pași în vederea demolării imobilului respectiv, care se află într-o stare accentuată de degradare.
Potrivit unui proiect de hotărâre, care va fi astăzi pe ordinea de zi a ședinței consilierilor locali, “ținând cont de numeroasele retrocedări ale imobilelor din zona centrală a municipiului, în care funcționau unități de învățământ preșcolar, de numărul crescut de solicitări din partea părinților pentru înscrierea preșcolarilor, de numărul redus de grădiniţe în zonă, de starea de degradare a clădirii, pentru continuarea activității educaționale”, se consideră oportună desființarea clădirii în care a funcționat Grădinița nr.29 și construirea unui alt imobil cu aceeași destinație, dar la standarde moderne. Până în prezent a fost întocmit studiul de fezabilitate, potrivit proiectului de hotărâre a Consiliului Local Ploiești.
Clădirea de pe strada Poștei nr. 36 a fost construită în perioada 1930-1940, este formată din subsol și parter, cu o suprafață desfășurată de 328 de metri pătrați. Imobilul care trebuie demolat are fundații din beton simplu, pereți din cărămidă nearmată, planșeu și șarpantă din lemn și acoperiș din tablă.