Meritele lui Gheorghe Hagi, incontestabile, când vine vorba despre investiții în juniori, sunt puse în umbră de anumite episoade, ultimul consumându-se duminică seara! Au fost, la început, acele meciuri pline de… prevăzut, în care Viitorul bătea pe Steaua (pe atunci) sau Dinamo (vă mai amintiți de ”celebrul” ex-câmpinean Cioinac?)și scăpa de retrogradare! Apoi, conform proverbului ”Pe cine nu lași să moară nu te va lăsa să trăiești”, a venit și ziua în care Hagi mai are nevoie de o singură victorie, la el ”acasă”, la Ovidiu, cu CFR Cluj, în ultima etapă a Ligii I, pentru a deveni campion al unui fotbal românesc care agonizează financiar.
Viitorul a învins la Pitești, pe CSU Craiova, ”Clona”, ”Craiolguța”, cum vreți să-i spuneți, cu 1-0, la capătul unui meci în care oltenii și-au arătat poziția ”anti-fecesebistă” și au ținut mai mulți titulari pe bancă!
Și totuși, în fotbalul ”mare” așa ceva nu se face niciodată! Poate de aceea noi nu vom face parte, în contextul actual, niciodată din acest fotbal ”mare”!
De abia așteptăm rezultatele ”Regelui” în ”Șampion Lig”, unde la prima participare europeană a ”visat” urât, primind o căruță de goluri de la Gent! Probabil că Manchester City – sau cine o veni să joace cu Viitorul – nu va debuta juniori în acele meciuri și calificările nu se vor decide nici pe medii de vârstă, nici pe simpatii și antipatii!