Petre Apostol

Stadionul „Iolanda Balaş Soter” din Bucureşti a fost gazda unei noi ediţii a Campionatului Naţional Şcolar de Atletism, competiţie desfăşurată sâmbătă şi duminică. Au fost prezenţi peste 400 de sportivi, iar printre atleţii care s-au remarcat s-au regăsit şi reprezentanţi de la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti.
Cea mai deosebită performanţă din cadrul clubului ploieştean a fost realizată de David Năstase, elevul profesoarei Maria Andrei devenind campion la proba de 400 m, cu timpul de 47,75 secunde. Dar, nu doar titlul obţinut îi bucură pe reprezentanţii CSŞ Ploieşti, ci şi timpul stabilit, deoarece atletul ploieştean a reuşit să-şi îndeplinească baremul de participare la Campionatul European de juniori 1, competiţie programată în luna iulie, la Grosseto, în Italia.
În plus, în probele individuale, David Năstase a mai obţinut o medalie de bronz la campionatul de la Bucureşti, sosind al treilea la proba de 200 m, cu timpul de 22,02 secunde.
Totodată, acesta a mai contribuit la încă două medalii obţinute de clubul ploieştean, alături de Radu Ciocănescu, Andrei Năstăsache, Alexandru Săceanu, elevii profesorilor Maria Andrei şi Florin Andrei devenind vicecampioni la proba de 4×400 m, cu timpul de 3.26,53 minute, în vreme ce la proba de 4×100 m au urcat pe ultima treaptă a podiumului, sosind cu timpul de 43,54 secunde.
Dintre sportivii pregătiţi de profesorii Maria Andrei şi Florin Andrei, au mai urcat pe podium Raluca Baicu, Nicoleta Neagu, Alexandra Teodoru, Rebecca Andrei, care a cucerit medaliile de argint în cadrul probei de ştafetă 4×400 m, cu timpul de 4.08,64 minute.
Totodată, din cadrul CSŞ Ploieşti, şi profesorul Robert Munteanu a avut patru sportivi care au obţinut medalii. Adrian Radu, Ovidiu Burcea, Alexandru Geamănu şi Bogdan Oprina şi-au adjudecat medaliile de argint la proba de 4×100 m, sosind cu timpul de 43,16 secunde.
În plus, Bogdan Oprina a mai urcat pe podiumul de premiere şi la individual, câştigând medalia de bronz la proba de 100 m, cu timpul de 11,25 secunde.

Şcoala câmpineană de aruncări, din nou pe podium

Din judeţul Prahova, la Campionatul Naţional Şcolar de atletism a mai reuşit performanţe de remarcat şi CSŞ „Constantin Istrati” Câmpina, care s-a întors din Capitală cu trei medalii în probele de aruncări, două de argint şi una de bronz.
La feminin, pentru clubul din Câmpina a punctat Andreea Lungu, eleva profesoarei Mihaela Marin devenind vicecampioană la proba de aruncare a discului, cu 42,15 metri. Celelalte două medalii de la CSŞ „Constantin Istrati” Câmpina au fost obţinute de elevi ai profesorului Nicolae Pavel. Andrei Richea a cucerit medalia de argint la proba de aruncare a suliţei, cu 55,94 metri, în vreme ce Marius Vasile a câştigat medalia de bronz la proba de aruncare a discului, cu 42,61 metri.