Petre Apostol

Ieri, jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan a evoluat în turul al doilea din calificările turneului de Mare Şlem din Paris – Roland Garros. Cap de serie numărul 5 pe tabloul calificărilor (locul 106 WTA), jucătoarea din Sinaia trecuse în primul tur de compatrioata sa Alexandra Dulgheru (locul 511 WTA), după un meci de două ore şi 35 de minute, decis în tiebreakul actului decisiv, scor 2-6, 6-3, 7-6 (5).
În turul al doilea, Ana Bogdan s-a confruntat cu Basak Eraydin, a treia jucătoare din Turcia în clasamentul mondial (locul 209), care o învinsese, în prima rundă, pe Jamie Loeb (SUA, locul 147 WTA), scor 6-1, 6-3. Sportiva din Turcia a avut un debut furtunos de partidă, realizând break şi conducând cu 2-0. Dar, jucătoarea prahoveană a revenit, iar de la 4-3 pentru adversară a câştigat următoarele trei gameuri la rând, punând punct setului la 6-4, cu trei breakuri realizate.
Ana Bogdan şi-a continuat asaltul şi în setul secund, pe care l-a început cu break, avantaj menţinut până la final, când a completat victoria cu încă un break, impunându-se cu 6-3.
Pentru un loc pe tabloul principal la Roland Garros, Ana Bogdan urmează să se confrunte cu Virginie Razzano, din Franţa, de 34 de ani, aflată pe locul 276 WTA, în prezent, dar care, în 2009, era în Top 20. Razzano a trecut, în primul tur, de Dalila Jakupovic (Slovenia, locul 129 WTA), scor 2-6, 6-3, 6-3, iar ieri a eliminat-o pe Albie Audrey (Franţa, locul 468 WTA), scor 6-3, 6-4.
De menţionat că jucătoarea prahoveană a reuşit calificarea la precedentele două turnee de Mare Şlem – US Open (2016, a ajuns în turul 2) şi Australian Open (s-a oprit în primul tur). În plus, pentru prima dată în cariera sa, a fost deja acceptată direct pe tabloul principal la un turneu de Mare Şlem, Ana Bogdan fiind trecută pe lista de la Wimbledon, competiţie programată între 3 şi 16 iulie.