Petre Apostol

După ce a ajuns, în urmă cu o săptămână, pe cea mai înaltă poziţie a carierei de până acum, ocupând locul 105 în clasamentul WTA, jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan participă la un turneu ITF de 60.000 de dolari, în această săptămână, care se desfăşoară în Franţa, la Saint-Gaudens.
Tânăra de 24 de ani din Sinaia, care a coborât o poziţie în clasamentul mondial în această săptămână, este a treia favorită pe tabloul principal la turneul din Franţa, cap de serie numărul 1 fiind rusoaica Irina Khromacheva, aflată pe locul 102 WTA, în acest moment.
Ana Bogdan a evoluat în primul tur al turneului, marţi seară, în compania jucătoarei din Paraguay Montserrat Gonzalez, situată pe locul 186 WTA. La prima confruntare directă dintre cele două sportive, jucătoarea din Sinaia s-a impus, la capătul unui meci de două ore şi 15 minute. Aceasta a început în forţă, adjudecându-şi actul inaugural cu scorul de 6-1, realizând trei breakuri, neoferind nicio şansă adversarei de a câştiga pe serviciul său.
A urmat, însă, replica sportivei sud-americane, care s-a impus în setul secund cu scorul de 6-2, realizând două breakuri, de data aceasta Ana Bogdan neavând nicio oportunitate de a câştiga pe serviciul adversarei. Astfel, s-a ajuns în setul decisiv, în care sportiva prahoveană a avut câştig de cauză, graţie unui break, scor 6-3.
În turul secund, astăzi, Ana Bogdan urmează să se confrunte cu Kristie Ahn, din Statele Unite ale Americii, aflată pe locul 151 în clasamentul mondial. Jucătoarea americană a trecut, în prima rundă, de Eden Silva, din Marea Britanie, care a primit wild card pentru acest turneu, fiind pe locul 684 WTA, scor 7-5, 6-3. Învingătoarea dintre Ana Bogdan şi Kristie Ahn va evolua, în sferturile de finală, contra câştigătoarei din partida dintre Aryna Sabalenka (Belarus, cap de serie nr. 8, locul 114 WTA) şi Tessah Andrianjafitrimo (Franţa, wild card, locul 267 WTA).