Petre Apostol

Prezentă în premieră pe tabloul principal al turneului de Mare Şlem de la Paris – Roland Garros, după parcursul perfect din calificări, jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan (locul 106 WTA) a evoluat, ieri, în primul tur, întâlnind-o pe tunisianca Ons Jabeur (locul 114 WTA). Adversara sportivei prahovene ajunsese pe tabloul principal din postura de lucky-loser, pierzând în ultimul tur al calificărilor.
Câştigătoare în 2011 pe zgura pariziană, la junioare, Ons Jabeur a controlat în mare parte jocul, arătând o varietate mai mare de lovituri, în vreme ce Ana Bogdan a încercat să replice printr-o evoluţie mai agresivă, dar doar pe alocuri concretizată.
Jucătoarea din Tunisia a rupt echilibrul în primul set, realizând break, scor 4-2, dar sportiva din Sinaia a reuşit re-break. Jabeur a reuşit, apoi, încă o dată să câştige pe serivicul adversarei, după care a salvat două mingi de break ale Anei Bogdan, pentru a închide actul întâi la scorul de 6-3.
În setul secund, tot jucătoarea din Tunisia a început mai bine, realizând break în primul game, deşi sportiva prahoveană salvase cinci mingi de break în cadrul jocului. Ana Bogdan a avut o revenire, la scorul de 2-3, când a reuşit să câştige pe serviciul adversarei, preluând pentru prima dată conducerea în meci, scor 4-3. Dar, Ons Jabeur a realizat break în cel mai nepotrivit moment pentru sportiva din Sinaia, după care a controlat gameul de pe serviciu, adjudecându-şi setul cu scorul de 6-4, avansând, astfel, în turul secund, unde o va întâlni pe a şasea favorită a turneului, slovaca Dominika Cibulkova.
Ana Bogdan a obţinut, totuşi, 50 de puncte în clasamentul WTA, pentru prezenţa în primul tur după cele trei runde preliminare, urmând să se pregătească, acum, pentru sezonul de iarbă, fiind direct acceptată pe tabloul principal la al treilea turneu de Mare Şlem al anului – Wimbledon.