V. S.

Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii va lua din nou în discuție, pe 7 iunie, soarta procurorului Mircea Negulescu, suspendat și transferat la cerere de la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina. Ieri, inspectorii de la Secția pentru procurori în materie disciplinară nu au luat nicio decizie în ceea ce îl privește pe procurorul Mircea Negulescu, în acțiunea disciplinară înaintată de Inspecția Judiciară.
Potrivit unui comunicat dat publicității, marți, de către reprezentanții Inspecției Judiciare, pe 20 aprilie 2017 s-a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorul Mircea Negulescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, în prezent suspendat din funcţie, pentru o serie de abateri disciplinare prevăzute de Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Potrivit Inspecției Judiciare, abaterile se referă la manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu; la încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii; la nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii, dar și la imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror. Inspecția Judiciară s-a autosesizat după apariția unei înregistrări a unei convorbiri telefonice dintre Negulescu și soția unui cercetat penal.
Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză.