Petre Apostol

Ieri, la Iaşi, au început Campionatele Mondiale Şcolare de Şah. La startul competiţiei ar fi trebuit să se regăsească şi Sergiu Herea (candidat de maestru, Elo 2041), de la CSM Ploieşti. Însă, din cauza faptului că reprezentanţii primăriei ploieştene nu au alocat buget pentru competiţii clubului aflat în subordinea sa, Sergiu Herea – unul dintre sportivii de perspectivă ai secţiei de şah de la CSM, dar şi din ţară – va rata o asemenea competiţie de anvergură.
Sportivul de la CSM Ploieşti obţinuse calificarea la campionatul de la Iaşi după ce a câştigat, săptămâna trecută, Concursul Naţional de Şah „Elisabeta Polihroniade”, desfăşurat la Călimăneşti, la categoria 17 ani. Cu opt puncte dintr-un total de nouă posibile, şahistul format de antrenorul emerit Gheorghe Văsii şi-a adjudecat medalia de aur, fiind singurul sportiv din concurs care nu a pierdut, înregistrând şapte victorii şi două remize.
Prin acel succes, Sergiu Herea se calificase la Campionatul Mondial Şcolar, având asigurată cazarea şi masa pe durata competiţiei, costurile clubului ridicându-se doar pentru transportul la Iaşi şi achitarea taxei de participare, de 80 de euro.
Din păcate, secţia de şah de la CSM Ploieşti, de care se ocupă, în prezent, antrenorul Petre Nicolae Grigore, va absenta de la competiţia de la Iaşi, Sergiu Herea devenind încă una dintre victimele situaţiei create la clubul ploieştean în ultimul an şi jumătate.