CSO Vălenii de Munte – CS Păuleşti 0-3 (0-1)

Marcel Marin, Bogdan Chitic

Stadion: „Orăşenesc”, Văleni. Spectatori: 150.
Au marcat: A. Ciobanu (18, 86), Fl. Pripu (36).
CSO Vălenii de Munte: M. Şandru – S. Toader, M. Stanciu, Al. Lungu (46 Şt. Rădulescu), Al. Ştefan – Fl. Savu (66 I. Minoiu) – M. Savu (cpt.), I. Milu, I. Tănase (83 Al. Stroescu) – L. Cruceru, L. Cernea (74 C. Beznea). Antrenor: Radu Sârbu.
CS Păuleşti: B. Rădulescu – M. Ţugui, Fl. Pripu, R. Lungu (70 M. Cârstocea), C. Mihai – C. Arnăutu (76 C. Pantilimonescu), Gh. Bărăgan – A. Damian (61 N. Ţînţaru), L. Dumitru, D. Nae (50 I. Neagu) – A. Ciobanu. Antrenor: Iulius Mărăgrit.
Cartonaşe galbene: Al. Lungu (24), Şt. Rădulescu (53) / R. Lungu (12), M. Cârstocea (72, 78).
Cartonaşe roşii: M. Cârstocea (78).
Jucătorul meciului: Andrei Ciobanu (CS Păuleşti).
Au arbitrat: Bogdan Zahiu – Emil Mateescu şi Alexandru Zafiriadis (toţi, din Ploieşti). Observator: Constantin Safta (Iordăcheanu).

Sâmbătă dimineaţă, Stadionul „Orăşenesc” din Văleni a găzduit un meci interesant, între două dintre cele mai bune echipe din Liga A, formaţia locală aflată pe locul 9 şi campioana în exerciţiu, CS Păuleşti, locul 7. Dacă, pe hârtie, jocul se anunţa unul echilibrat, pe gazon oaspeţii s-au impus cu un sec 3-0.
Gazdele au avut o posesie mai bună în debutul jocului, însă cei care au ameninţat poarta au fost jucătorii din Păuleşti, în minutul 14, când Ciobanu l-a pus la încercare pe Şandru, după pasa perfectă, pe culoar, a lui L. Dumitru. Câteva zeci de secunde mai târziu, la cea mai frumoasă fază a meciului, s-a produs şi deschiderea scorului, atunci când Ciobanu şi Arnăutu au combinat excelent şi primul a tras la colţul lung, la semi-înălţime: 0-1!
Gazdele au răspuns la finalul primei jumătăţi de oră, dar Milu a tras puţin alături, de la 25 de metri, pentru ca, la cealaltă poartă, Arnăutu să-l imite cu o execuţie similară. În minutul 36, „specialistul cornerelor”, L. Dumitru, a executat de pe dreapta, iar Pripu, cu o lovitură de cap, sub transversală, l-a învins pe Şandru cu toată opoziţia acestuia. Ultimul menţionat a fost foarte aprope să o comită în secvenţele de final ale primei reprize, când, la o degajare banală, l-a luat la ţintă pe Nae, acesta din urmă trimiţând, ulterior, peste poartă, de la 20 de metri.
Ocaziile au continuat şi în startul actului secund, când Cruceru (48) a tras de puţin pe lângă vinclul drept, iar, în contrapartidă, Bărăgan (68) a executat periculos o lovitură liberă, la care Şandru a fost la post, pentru ca, în minutul 70, L. Dumitru să şuteze defectuos pe lângă stâlpul stâng, din interiorul careului, la centrarea lui Ciobanu. Pe final, Ţînţaru l-a angajat în adâncime pe Ciobanu (86), care, după ce s-a descotorosit de Al. Ştefan şi l-a driblat şi pe Şandru, a stabilit rezultatul final. Ultima ocazie a aparţinut noului intrat Pantilimonescu (89), care, din centrarea lui L. Dumitru, a şutat din 10 metri, dar Şandru a respins în corner. De menţionat că CS Păuleşti a încheiat partida în nouă jucători de câmp, asta după ce ex-echipierul Avântului Măneciu, M. Cârstocea (78), a încasat două galbene într-un interval de doar şase minute, la puţin timp după ce a intrat „cu prea mare energie” pe teren.