Tricolorul LMV Ploieşti – CS Arcada Galaţi, astăzi, ora 18:00

Petre Apostol

Echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploieşti va juca, în această seară, cu CS Arcada Galaţi, în ceea ce va fi penultima partidă din Sala „Olimpia” a ploieştenilor în actuala ediţie a Diviziei A1. Elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu vor încerca să realizeze un joc bun în al optulea meci disputat în ultimele trei săptămâni şi jumătate, mai ales că la precedenta partidă de pe teren propriu nu au reuşit să-şi facă fericiţi suporterii din tribune.
Pentru prima oară în faza finală, în Grupa I valorică (locurile 1-6), echipa ploieşteană a pierdut două meciuri consecutive, situaţie cu care s-a mai confruntat doar o dată în acest sezon competiţional. Tricolorul LMV a cedat cu actuala lideră a clasamentului, Volei Municipal Zalău, în Sala „Olimpia”, după care a pierdut pe terenul deţinătoarei titlului, SCM U Craiova, ambele în patru seturi.
Astfel, cum echipa ploieşteană nu a pierdut niciodată trei meciuri la rând în acest sezon, îşi propune să nu creeze un asemenea precedent chiar la final de campionat. Misiunea ploieştenilor, însă, nu va fi deloc una simplă, având în vedere că CS Arcada Galaţi, echipă medaliată cu bronz în sezonul trecut, se luptă pentru titlul naţional, ocupând locul secund, la trei puncte în urma grupării din Sălaj.
Iar ţinând cont de faptul că echipa din Zalău are meci cu CSM Bucureşti, în deplasare, şi va lua, cel mai probabil, cele trei puncte puse în joc, CS Arcada ar face un pas greşit uriaş dacă ar pierde la Ploieşti.
În plus, gălăţenii antrenaţi de Nikolay Jeliazkov şi Marian Apostu nu au cedat decât o singură dată în faza finală a campionatului, în urmă cu două etape, pe teren propriu, în tiebreak, cu SCM U Craiova, a treia clasată din ierarhie. De altfel, CS Arcada Galaţi este singura echipă care a punctat în toate cele şapte partide disputate până acum în Faza a II-a, în Grupa I valorică.
Pentru Tricolorul LMV, care ocupă locul al cincilea, jocul de astăzi reprezintă şi o şansă de a se revanşa pentru singura înfrângere suferită pe teren propriu în faza întâi a campionatului, când gălăţenii s-au impus cu scorul de 3:1 (25:16, 23:25, 25:23, 25:16). În celelalte două confruntări directe din actualul sezon, ambele disputate la Galaţi, Tricolorul LMV s-a impus în Faza I, scor 3:2 (14:25, 25:22, 20:25, 25:21, 15:11), dar a pierdut în Faza a II-a, scor 0:3 (27:29, 21:25, 16:25), singura partidă, de altfel, din faza finală în care nu a reuşit să câştige măcar un set.
Meciul din această seară urmează să fie arbitrat de Silvian Lungu şi Niculae Stan, ambii din Bucureşti, în vreme ce observator va fi Marian Păuşescu, tot din Bucureşti.
În cadrul etapei, în Grupa I valorică, mai sunt programate meciurile CSM Bucureşti – Volei Municipal Zalău (ora 17:00) şi Steaua Bucureşti – SCM U Craiova (ora 19:00, Digisport 4).