
- Balerinii sunt mult mai confortabili decât pantofii cu toc. Deşi ştiinţa a demonstrat în nenumărate rânduri efectele negative pe care tocurile le au asupra sănătăţii, se pare că nici purtarea de balerini nu este atât de sigură pe cât am crede. Riscurile la care ne expunem atunci când purtăm balerinii nepotriviţi sunt adevărate şi cât se poate de alarmante. Aceste efecte negative pe care balerinii le au asupra sănătăţii noastre se datorează formei neadecvate a acestora, dar şi a materialelor din care sunt confecţionaţi. Profesorii de la Harvard admit faptul că putem dezvolta fasceita plantara de la purtarea balerinilor. Această boală se manifestă printr-o inflamare în talpa piciorului. Încălţămintea plată neadecvată îţi poate suprasolicita ligamentele şi tendoanele, fapt ce ne cauzează dureri insuportabile, notează Divahair.
- Unii spun că ficatul gras e cea mai uşoară boală hepatică. Dar de la steatoza hepatică pornesc grave maladii ale ficatului, ciroza, cancerul hepatic, hepatitele cronice. Ficatul gras e o boală frecventă, circa 27% din populaţie suferă de steatoza hepatică, dar doar 5% evoluează spre ciroză şi cancer. Profesor doctor Alexandru Oproiu a explicat pentru jurnalul.ro ce înseamnă această boală. Ficatul gras se poate caracteriza ca o depunere de grăsimi în celulele ficatului, mai ales trigliceride. Încărcate cu grăsime, celulele hepatice nu-şi mai îndeplinesc rolurile. Aceasta este prima fază a bolii: steatoza hepatică. Ea avansează prin apariţia inflamaţiei, steatohepatita. Neglijată, duce la fibroză, la acea întărire a ţesutului hepatic, un fel de cicatrici care împiedică funcţiile ficatului şi blochează trecerea sângelui prin ficat, potrivit doctorulzilei.ro.
- Cafeaua făcută la filtru este mai sănătoasă decât cea la ibric. Cafeaua este unul dintre produsele studiate la nivel internaţional, iar în urma acestor studii experţii au agreat că un consum moderat prezintă beneficii asupra sănătăţii şi stării de bine a întregului organism. O adevărată sursă de antioxidanţi, care ajută la prevenirea inflamaţiilor din corp, ţinând astfel la respect boli precum artrita, ateroscleroza sau cancerul. De asemenea, antioxidanţii neutralizează acţiunea radicalilor liberi, care pot cauza stresul oxidativ ce duce la boli cronice. Există o largă gamă de moduri prin care poţi să faci o cafea. De la aparate până la arome, cafeaua îmbunătăţeşte memoria şi ţine atacul de cord la distanţă. Consiliul olandez pentru sănătate a relatat în urma unui studiu că preparată la filtru cafeaua este mult mai sănătoasă decât în varianta preparată la ibric, scrie Click.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok