- Oboseala este primul semn că ficatul e victima alimentaţiei greşite. Pentru a obţine efecte rapide în calmarea durerilor consumaţi morcovi, salată verde, roşii, mere, lămâi, struguri, mandarine şi portocale. Este indicat de asemenea ca dimineaţa, pe stomacul gol, să consumaţi o linguriţă de ulei de măsline şi o felie de lămâie. După piele, ficatul este al doilea organ ca mărime, fiind vital bunei funcţionări a organismului. El purifică şi elimină toxinele acumulate din mâncare, băutură sau medicamente. Datorită implicării lui în procesul de coagulare a sângelui, ficatul nu ne lasă să sângerăm exagerat de mult în cazul în care ne rănim, potrivit Click.
- Setea excesivă este unul dintre primele semne de diabet. Nevoia constantă de a bea apă, gura uscată şi urinarea frecventă sunt semne de îngrijorare, ca şi pierderile sau creşterile inexplicabile în greutate. „Diabetul este o boală extrem de perfidă pentru că o lungă perioadă evoluează fără niciun semn. Când apar setea, urinarea, boala este deja într-o fază extrem de avansată”, avertizează medicul Nicolae Hâncu, preşedintele onorific al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Pe măsură ce nivelul glicemiei creşte, apar simptome adiţionale precum dureri de cap, vedere înceţoşată sau senzaţia de slăbiciune, relatează doctorulzilei.ro.
- O nouă cercetare sugerează că 60% dintre cazurile de cancer ar putea fi provocate de mutaţiile genetice simple. Restul de 40% dintre cazurile de cancer ar putea fi prevenite prin dietă, exerciţii şi prin controlarea diferiţilor factori de mediu. Cancerul este una dintre cele mai crunte maladii, cercetătorii estimează că 40% din toate tipurile de cancer ar putea fi prevenite, printre care şi formele grave precum cancerul pulmonar şi cancerul de piele. Mulţumită noilor tehnologi de diagnosticare, boala poate fi detectată din fazele incipiente, informează Futurism. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că utilizarea tutunului constituie cel mai mare factor de risc al dezvoltării cancerului, potrivit descoperă.ro.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok