Petre Apostol

După ce au câştigat etapa judeţeană a Gimnaziadei de badminton, elevii Şcolii Gimnaziale din comuna Berceni s-au impus şi la faza regională Sud-Muntenia. Alexandru Tudor, Adrian Burbutan, Andreea Vlăsceanu, Ioana Văcariu au reprezentat judeţul Prahova la etapa regională Sud-Muntenia a respectivei competiţii între şcolile gimnaziale, la care au mai participat încă patru echipe, reprezentând judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa şi Ialomiţa.
La finalul întrecerii, sportivii din Berceni s-au încununat campionii regiunii, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, ierarhia fiind următoarea:
Locul I – Prahova – Şcoala Gimnazială comuna Berceni;
Locul II – Călărași – Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” Călăraşi;
Locul III – Dâmbovița – Şcoala Gimnazială „Ion Mareş” Vulcana Băi;
Locul IV- Ialomița – Şcoala Gimnazială „George Vâlsan” Amara;
Locul V – Argeş – Şcoala Gimnazială „Ion Minulescu” Piteşti.
Astfel, în urma victoriei din etapa regională, echipa şcolii din Berceni a obţinut calificarea la etapa națională a Gimnaziadei la badminton, care este programată în perioada 12-14 mai, la Bacău. Competiţia este organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Federaţia Română de Badminton.

Etapă de campionat naţional, la Liceul „Anghel Saligny”

De ieri, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Ploieşti găzduieşte cea de-a IV-a ediţie a Cupei Berceni la badminton, competiţie care reprezintă etapă din cadrul Campionatului Naţional la categoriile U13 şi U11. Concursul este organizat de singurul club de badminton din Prahova, CS Berceni, condus de antrenorul Adrian Basarabeanu.
În afară de sportivii clubului din Berceni, mai participă reprezentanţi de la încă 13 cluburi din ţară, la categoria U13 reprezentând prima etapă de Campionat Naţional a sezonului, în vreme ce la categoria U11 este cea de-a doua rundă din cadrul competiţiei, conform programului realizat de forul naţional de specialitate.