Violeta Stoica

Comisia de evaluare a ofertelor depuse de nouă societăți comerciale sau asocieri de firme interesate de contractul estimat la circa un milion de euro care va fi încheiat de Consiliul Județean Prahova pentru construirea unui nou imobil pentru Școala Specială nr. 1 din Ploiești are de muncă în această perioadă cu dosare întregi de documente.
Evaluarea ofertelor a și fost prelungită din această cauză, potrivit documentației depuse de autoritatea contractantă Consiliul Județean Prahova în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
În vederea realizării acestui obiectiv, Consiliul Județean Prahova a alocat pentru anul acesta întreaga sumă destinată construirii clădirii atât de necesare pentru ca elevii Școlii Speciale nr. 1 să aibă parte de spații normale pentru activitățile de învățământ specifice, adică aproximativ un milion de euro.
Nici această procedură de achiziție nu a fost ocolită de contestații, o firmă din Ploiești depunând la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor o adresă prin care a solicitat să îi fie reevaluată oferta, însă reprezentanții CNSC au respins contestația ca nefondată.
Noua clădire va fi ridicată în apropierea imobilului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, aflat pe Șoseaua Vestului, pe o parte a unui teren care are peste 10.000 de metri pătrați.
Sălile de clasă vor fi concepute pentru câte 12 copii, la parter urmând să fie două clase I și alte două pentru clasa pregătitoare, respectiv pentru preșcolari. La etaj ar urma să fie compartimentat spațiul pentru nouă clase, tot pentru câte 12 copii, însă aici vor învăța elevii de clasele II-X. Copiii care învață în Școala Specială nr. 1 Ploiești au nevoi speciale, fiind diagnosticaţi cu afecțiuni din spectrul autist, schizofrenici, cu sindrom Down și, uneori, cu probleme locomotorii.
În clădire vor fi realizate și săli de educație fizică, de terapie educațională, săli de mese, plus cabinete medicale specifice, vestiare și, bineînțeles, grupuri sanitare pentru profesori și pentru copii.