Bogdan Chitic

Weekendul trecut a fost unul aproape perfect pentru toate echipele ploieştene de baschet „sub 16 ani” care au combătut pe tabloul Campionatului Naţional, atât la feminin, cât şi la masculin. Elevele Loredanei Munteanu, de la CSŞ-CSM Ploieşti, au obţinut de pe prima poziţie calificarea, pentru al doilea an consecutiv, la turneul final, cu o linie de clasament (9-1) mai bună decât în sezonul precedent, pentru ca băieţii de la CSU Ploieşti, în faza semifinală, şi cei de la T-Pack, în „recalificări”, să câştige meciurile disputate în faţa propriilor fani, în Sala Sporturilor Olimpia. Singurul eşec înregistrat de prahoveni la finalul săptămânii trecute a fost consemnat, duminică, la Mediaş, acolo unde „universitarii”, la 48 de ore distanţă de la succesul cu LPS Bihorul Oradea, au trebuit să se recunoască învinşi în faţa unui advesar creditat, în continuare, cu şanse la calificarea între primele opt echipe din ţară.

Şi-au reconfirmat statutul de favorite!

Fetele de la CSŞ-CSM Ploieşti au jucat, duminică, la Arad, ultimul meci din cadrul fazei semifinale, miza fiind oferită de ocuparea primei poziţii în cea de-a doua grupă, în eventualitatea unei victorii cu CSŞ Gloria. Lucru care, de altfel, s-a şi întâmplat, formaţia pregătită de Loredana Munteanu impunându-se cu un categoric 61-36 şi obţinând, astfel, din postura de lider, calificarea la turneul final, din perioada 8-14 mai. Va fi cea de-a doua prezenţă consecutivă pentru formaţia ploieşteană în elita Campionatului Naţional „U16”, asta după ce, în sezonul trecut, Ştefania Ionescu şi colegele sale au încheiat pe locul 7 în urma turneului de la Braşov.

LAPI Dej, CSŞ Alexandria, CSŞ Sibiu, CSŞ-CSM Ploieşti, Olimpia Bucureşti şi CSŞ Gloria Arad sunt cele şase echipe deja calificate la turneul final, pentru ultimele două locuri urmând să se lupte CSU Olimpia Braşov, LPS Alba Iulia, CSŞ Craiova şi CSŞ LPS Satu Mare.
Lotul echipei feminine CSŞ-CSM Ploieşti „U16”: Ioana Ilaş, Lorena Stănică, Ştefania Ionescu, Bianca Badea, Teodora Lambă, Andreea Dumitru, Ingrid Vârlan, Amina Vîlsănescu, Cosmina Simion, Ioana Gheorghe, Claudia Ştefan. Antrenor: Loredana Munteanu.

Al doilea succes în faza semifinală

La primul an în cadrul categoriei de vârstă „U16”, băieţii de la CSU Ploieşti, antrenaţi de sârbul Ivan Gemaljevic, au reuşit o frumoasă performanţă, prin calificarea în faza semifinală, acolo unde advesarii întâlniţi s-au dovedit, în multe momente, „dintr-un alt aluat”, beneficiind de o experienţă competiţională mai mare şi de o medie de vârstă mai ridicată. Chiar şi în aceste condiţii, „alb-albaştrii” au făcut câteva meciuri bune, demonstrându-şi potenţialul pentru sezonul ce va urma, iar, săptămâna trecută, au bifat a doua victorie din faza semifinală, scor 86-79, pe teren propriu, cu LPS Bihorul Oradea. La două zile distanţă, ploieştenii au cedat, însă, la Mediaş, scor 56-81, iar, înaintea ultimelor două runde, cu MC Ball Mangalia, pe teren propriu, şi CS Cuza Sport Brăila, în deplasare, ocupă locul 7, cu un bilanţ de (2-10).

Al D
Lotul echipei masculine CSU Ploieşti „U16” la partida cu LPS Bihorul Oradea: Gabriel Petrescu (14 puncte), Alexandru Lică, Andrei Tudorache (3), Răzvan Dragomir (2), Mihnea Popescu, Ionuţ Neagu (18), Adrian Dan (10), Răzvan Poienariu (1), Rareş Dinu (1), Dragoş Iliescu (35), Claudiu Georgescu, Alexandru State, Alexandru Coman, Ştefan Ionescu. Antrenor: Ivan Gemaljevic.

De neoprit în „recalificări”

DE N

Formaţia ploieşteană masculină „U16” cu cele mai bune rezultate în 2017 este ABC T-Pack, cea care, pe tabloul fazei de recalificare semifinală, a bifat, duminică, a cincea victorie consecutivă, de altfel una de necontestat, scor 74-48, tocmai împotriva liderei grupei şi, totodată, a grupării care va merge la turneul de baraj, LPS CSU 2 Piteşti. Cu un record de (8-4), anul acesta, echipa antrenată de Vasile Tace se poziţionează la egalitate de puncte cu ocupanta locul 3, CSŞ Sibiu (7-5), fiind, însă, singura formaţie a seriei care deţine avantajul rezultatelor directe cu prima clasată, nimeni alta decât adversara de duminică. Aşadar, cel puţin prin prisma acestui considerent, dar şi a parcursului excelent din ultima lună, T-Pack este de departe cea mai bună echipă a momentului în „recalificări”, doar sincopele cu CSŞ Sibiu, în „Olimpia”, şi BC Valbon Arad, în dublă manşă, dar şi „ruleta ghinionistă” a programărilor, în 2017, privând formaţia ploieşteană de şansa de a susţine „barajul” pentru turneul final, altfel spus de „a aplica” pentru locurile 1-10.
Lotul echipei masculine ABC T-Pack Ploieşti „U16” la partida cu LPS CSU 2 Piteşti: Radu Ila (2 puncte), Rareş Panainte (9), Alexandru Secuianu (10), Mihnea Buligescu (33), Tudor Deaconu, Costin Drăghici, Gabriel Olteanu (12), Eduard Burlan, Matei Staicu, Ionuţ Băicoianu (2), Ştefan Popa, Vlad Dragomir (6). Antrenor: Vasile Tace.