Marcel Marin, Bogdan Chitic

Sâmbăta trecută, în Ajunul Paştelului, la două dintre partidele Ligii B Prahova, seriile Slănic şi Sud, s-au petrecut incidente reprobabile. Astfel, la meciurile Viitorul Ţipăreşti – AS Muntenia Blejoi şi Vulturul Zănoaga – AS Dârvari, la jumătatea reprizei a doua, s-au pornit bătăi generale între „combatanţii” din teren, cu un „ajutor” şi din partea taberelor de susţinători.
La prima partidă mai sus menţionată, la un duel aprig pentru minge, câte un jucător din fiecare formaţie a încasat cartonaşul galben, cel mai „şifonat” din această ecuaţie ieşind fotbalistul de la Ţipăreşti, care mai avea un avertisment şi a fost, astfel, eliminat. În acel moment, jucătorul gazdelor l-a lovit cu pumnul în spate pe adversarul său, iar acesta din urmă a ripostat de-o manieră similară, printr-un croşeu care i-a plesnit buza oponentului. De la această bătaie şi până la o încăierare generală nu a mai fost decât un singur pas, suporterii gazdelor intrând în teren pentru a-şi face dreptate, iar arbitrul Marius Petre a fost nevoit să fluiere finalul partidei.
La jocul secund, desfăşurat la Zănoaga, la o „şicană” a unui suporter gazdă la adresa unui jucător al oaspeţilor, acesta din urmă a aruncat cu mingea către arbitru, care l-a taxat cu „galben”, iar amfitrionii, nemulţumiţi de decizie, au pornit răfuiala cu adversarii din teren, la întreg „spectacolul” contribuind şi o mână de suporteri „înfierbântaţi”, din ambele tabere. Astfel, centralul Florin Bureaţă s-a văzut nevoit să oprească jocul, după litera regulamentului, precum colegul său de la Ţipăreşti.
Cele două cazuri au ajuns pe masa Comisiei de Disciplină a AJF Prahova, condusă de avocatul Cătălin Popescu, din partea căruia se aşteaptă acordarea unor sancţiuni drastice, în conformitate cu cele petrecute pe teren.