Luna martie va aduce un eveniment inedit în fotbalul prahovean, Şcoala de Fotbal „Daniel Chiriţă” fiind cea care propune o idée nouă în peisajul “arid” din fenomen. Astfel, şcoala deținută de ex-internaţionalul ploieştean, în colaborare cu Skill Factor Footbal Academy (o şcoală de tehnică individuală olandeză), va organiza în perioada 15 – 17 martie 2017, pe terenurile de la baza sportivă “Kiru Sport” de lângă Sala Sporturilor “Olimpia” din Parcul Tineretului Ploieşti, un campus de pregătire tehnică pentru copii şi juniori.
Antrenamentele vor fi conduse de un antrenor român de tehnică individuală – Mihai Cojocaru alături de unul din asistenţii celebrului Wiel Coerver – anume Joep Haan (fost jucător la Roda Kerkrade), aceştia urmând a organiza , pentru prima oară la Ploieşti , un campus de tehnică individuală pentru copii şi juniori din Romania şi nu numai.

Ovidiu Stanga
Practic, vor fi 15 ore de antrenament intensiv pe parcursul a 3 zile (15,16 si 17 martie), în care se va pune accent pe urmatoarele elemente: mişcările de bază, dribling şi fente în diferite forme de iniţiere integrate în exerciţii, exerciţii de tehnică cu finalizare, play-box (diferite forme de exerciţii 1 contra 1, 2 contra 2, 3 contra 2 etc), jocuri competitive cu premii.
La acest stagiu de pregătire pot participa 48 de copii cu vârste între 9 şi 13 ani + 10 portari, costul cursului fiind de 160 euro/persoana şi incluzând echipament oficial (tricou + short ), mingie, taxa antrenamente, masa de pranz, program de vitaminizare, fiecare copil urmând să primească o diplomă de participare la campus cu semnătura originala a celebrului Wiel Coerver.
Alături de cei doi antrenori se va afla şi fostul internaţional român Ovidiu Stângă. De asemenea, pe 17 martie, Mihai Cojocaru va susţine pentru antrenori un seminar cu tematica „Integrarea antrenamentului de tehnică în antrenamentul de echipă”.