V. Stoica

Problema lipsei personalului de specialitate în cadrul multor spitale de stat din România a devenit acută, în special din cauza faptului că în organigramele unităților medicale cu paturi există multe posturi libere care ar trebui ocupate fie de medici primari, fie de medici specialiști.
La Spitalul Județean de Urgență Ploiești a fost aprobată – în scopul declarat de a atrage să participe la concursuri pentru ocuparea unor posturi și tinerii medici – o modificare a statului de funcții, astfel că s-a acceptat desființarea unui post vacant de medic primar ortopedie-traumatologie din cadrul Secției Ortopedie-traumatologie și înființarea unui post vacant de medic specialist. A fost aprobată, de asemenea, desființarea unui post vacant de chimist, înființarea unui post vacant de biolog debutant. Consilierii județeni au votat și pentru desființarea unui post vacant de medic specialist chirurgie generală din cadrul Secției Chirurgie generală II și pentru înființarea unui post vacant de medic rezident ultimul an ( an VI).
Pentru că funcția de agent DDD nu se mai regăsește în structura Compartimentului de Prevenire și Control a Infecțiilor Nosocomiale, toate cele trei astfel de posturi vacante au fost desființate și s-au înființat alte trei posturi, astfel: un post de medic specialist epidemiologie în cadrul Serviciului prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale; un post de medic specialist boli infecțioase în cadrul Serviciului prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenţei medicale; un post de asistent medical principal igienă cu studii postliceale în cadrul Serviciului prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale.
Modificările aduse statului de funcții din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti nu vor determina schimbarea numărului de posturi aprobate, astfel că vor rămâne în continuare 2501 posturi aprobate, din care 46 posturi de conducere și 2455 posturi de execuție.