V. S.

Lipsa locurilor de veci pare să devină o problemă pentru mai multe localități prahovene. După situația binecunoscută de la Ploiești, unde este nevoie de extinderea singurului cimitir care poate fi mărit (aflat în cartierul Mihai Bravu), o situație similară pare să fi apărut și în comuna prahoveană Valea Doftanei, acolo unde autoritățile vor să cumpere un teren pe strada Tăcerii din satul Trăisteni pentru a suplimenta numărul locurilor de veci din cimitirul public al Parohiei Bisericii cu hramul „Sfinții Voievozi”.
Banii pentru cumpărarea terenului ar urma să fie alocați din bugetul local al comunei pe anul 2017, prețul de cumpărare urmând să fie stabilit prin negociere directă cu proprietarul terenului, pe baza unui raport de evaluare.
Potrivit studiului de oportunitate aprobat de consilierii locali, ar fi vorba despre un teren în suprafață de circa 400 de metri pătrați, limitrof cimitirului actual, care ar putea fi folosit pentru creșterea numărului locurilor de veci, dar și pentru ridicarea unei capele.
Termenul limită pentru procedura de vânzare-cumpărare a fost stabilit pentru luna mai a acestui an.