Bogdan Chitic

Formaţiile masculine de baschet „U13” ale CSU Ploieşti şi CS Sevlar vor susţine, de astăzi şi până duminică, fiecare câte trei examene importante în cadrul Campionatului Naţional, în faza semifinală şi, respectiv, de recalificare. După două „duşuri” reci, la începutul acestei luni, la Bucureşti, care au coincis şi cu primele înfrângeri din acest sezon, băieţii pregătiţi de Elena Stan se vor deplasa la Rm. Sărat în tentativa de a reveni, la finalului penultimului turneu semifinal, pe podiumul primei grupe, în vreme ce elevii lui Florin Creţu vor merge la Târgovişte cu gândul de a amâna verdictul echipei calificate la turneul de baraj, din prima serie a „recalificărilor”, pentru ultima etapă.
Două înfrângeri, cu ACS Baller Otopenim scor 58-76, şi LPS Bihorul Oradea, scor 61-71, au zdruncinat puţin planurile „universitarilor” de a-şi asigura, cât mai repede cu putinţă, biletele pentru faza finală a Campionatului Naţional. Aflaţi la egalitate de puncte cu formaţia din Otopeni şi CSŞ Nr. 4 Bucureşti (5-2), „alb-albaştrii” ştiu că nu au voie să comită paşi greşiţi la Rm. Sărat pentru a evita neplăcuta situaţie a unui turneu de baraj. Meciurile cu CSŞ Tg. Jiu, Lucky Dragos Tg. Mureş şi MC Ball Mangalia nu ar trebui să le ridice mari probleme băieţilor antrenaţi de Elena Stan, cei care, în luna februarie, câştigau fiecare dintre aceste partide la o diferenţă medie de 50 de puncte.
Pe tabloul „recalificărilor”, la aceeaşi categorie de vârstă, CS Sevlar (4-3) ocupă ultima treaptă a podiumului în prima grupă şi are şanse mai multe teoretice de a mai ataca prima poziţie, pe care se află Panathinaikos PBA Bucureşti (7-0). Chiar dacă, în acest moment, calificarea la „baraj” pare mai degrabă un obiectiv mult prea optimist, juniorii lui Florin Creţu au şansa de a încheia într-o notă pozitivă faza recalificării semifinale şi de a-şi îmbunătăţi recordul actual, până la final. Lângă Turnul Chindiei, CS Sevlar va juca împotriva gazdelor de la CSŞ Târgovişte, precum şi a celor de la ACS KSE Tg. Secuiesc şi Phoenix Constanţa, cu toţii adversarbi abordabili la prima vedere.
Mai jos, vă prezentăm programul celor două echipe ploieştene în perioada 31 martie – 2 aprilie:
Faza semifinală, turneul 3 (Rm. Sărat)
CSU Ploieşti – CSŞ Tg. Jiu (astăzi, ora 18:45)
CSU Ploieşti – Lucky Dragons Tg. Mureş (1 aprilie, ora 15:15)
CSU Ploieşti – MC Ball Mangalia (2 aprilie, ora 12:00)

Faza de recalificare semifinală, turneul 3 (Târgovişte)
CSŞ Târgovişte – CS Sevlar (astăzi, ora 18:00)
ACS KSE Tg. Secuiesc – CS Sevlar (1 aprilie, ora 17:45)
Phoenix Constanţa – CS Sevlar (2 aprilie, ora 13:45)